Cinema Critica

Estrena

Àngel Quintana

Els traumes del passat

Els ingredients que marquen la trama de Caminando entre las tumbas de Scott Frank no són gens nous. El protagonista és un policia que per atrapar uns delinqüents s'excedeix en l'ús de la violència i provoca que la seva acció tingui danys col·laterals en un delinqüent. El policia, penedit, es converteix en detectiu privat i ha d'enfrontar-se al cas del segrest i posterior assassinat de l'esposa d'un milionari que ha forjat el seu negoci en el tràfic d'heroïna. La investigació criminal el portarà cap a la descoberta que hi ha altres possibles crims semblants i davant la presència d'una banda de psicòpates que estan disposats a tot. Mentrestant, el detectiu decidirà expiar els traumes del passat establint una relació amb un nen al qual intentarà ajudar.

Scott Frank, cineasta provinent de la televisió, ha rodat una pel·lícula planera que l'únic que fa és ampliar la seva trama i treballar algunes atmosferes visuals. En lloc d'un segrest, la trama creua diferents casos i provoca que l'acció resulti més espectacular i pugui tenir certa intencionalitat. També ens proposa la possibilitat de jugar amb els codis del cinema negre traslladats al territori del thriller contemporani per reforçar sobretot la presència del personatge central i el retrat de les seves debilitats interiors. Tot plegat es deixa veure. La pel·lícula no molesta però en cap cas va més enllà de la correcció. Probablement l'únic ingredient destacable és la presència de Liam Neeson perdut pels carrers de Nova York, convertit en una mena d'àngel de la guarda que intenta impedir que la banda de criminals que ha investigat puguin dur a terme més accions ferotges. El to general de la història vol ser cruel, però en el tractament de la relació que s'estableix entre el detectiu i el nen que protegeix s'escapa un cert to sentimental.

Caminando entre las tumbas
A walk among the tombstones
Direcció: Scott Frank Intèrprets: Liam Neeson, Dan Stevens, Marina Squerciati, Sebastian Roché Gènere: Thriller País: EUA, 2014


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
art

Preacord per obrir el Museu Thyssen de Barcelona al cinema Comèdia

barcelona
Crítica

Una història d’amor

Cultura

Mor Morgan Spurlock, autor del documental ‘Super size me’ (2004)

Música

L’Orquestra Nacional de França clou un 17è cicle Ibercamera “brillant”

Girona
CULTURA

Malgrat estrena Libèl·lula, un festival per fomentar l’oci nocturn alternatiu del jovent

MALGRAT DE MAR
arts escèniques

El Fastt itinerarà entre micropobles de l’Alt Empordà amb 12 espectacles

Girona
ART

La històrica revista ‘Papers d’Art’ d’Espais ja és accessible en línia

Girona
música

La pianista Laura Andrés ofereix un doble concert aquest cap de setmana

girona
Isaki Lacuesta i Pol Rodríguez
Directors de cinema

“Molts artistes són vampirs que xuclen la vida dels altres”

Barcelona