cultura

Els empresaris veuen Lara com a líder de la cultura i “referent” internacional

Passen pel tanatori de Sant Gervasi, Josep Lluís Núñez, Florentino Pérez, César Alierta, Josep Piqué i Miquel Roca, entre d'altres

Nombrosos empresaris espanyols han acudit aquest diumenge a la capella ardent de l'editor José Manuel Lara, de qui han destacat la seva capacitat de lideratge en l'àmbit de l'edició i la cultura al capdavant del Grup Planeta, que el van convertir en un “referent” a nivell internacional.

El president de Telefónica, César Alierta, ha elogiat les “grans conviccions” de Lara, que, ha apuntat, van portar el seu grup editorial a ser “líder indiscutible en la difusió de la cultura espanyola arreu del món”.

Lara, ha afegit Alierta, “ha estat molt rellevant per haver posat la nostra cultura en un lloc de referència en un món cada vegada més globalitzat”.

“Qui hem estat amics seus intentarem fer realitat les il·lusions que ens ha deixat com a llegat”, ha conclòs el president de Telefónica, després de donar el condol a la família de l'editor al tanatori de Sant Gervasi, a Barcelona.

De la seva banda, el president de Freixenet, Josep Lluís Bonet, ha destacat que “José Manuel Lara era una persona de principis, íntegre i amb criteri, normalment bon criteri”, ha ressaltat. El també president de la Cambra de Comerç d'Espanya ha assegurat que Lara era “un home extraordinari” que “va treballar per al bé de Catalunya i Espanya”.

El degoteig de figures rellevants del món empresarial que han visitat la capella ardent de Lara ha estat constant al llarg del dia, amb visites destacades com la del president del Grup ACS, Florentino Pérez; l'exministre Josep Piqué, actual conseller delegat i vicepresident segon d'OHL, i l'advocat Miquel Roca.

Els propietaris de la firma de joies Tous, el president del grup Husa, Joan Gaspart, el conseller de Fira de Barcelona, Enrique Lacalle, i el president de Mercadona, Joan Roig, són d'altres dels empresaris que han passat per la capella ardent al llarg del dia.

El constructor i expresident del FC Barcelona Josep Lluís Núñez també s'ha acostat al tanatori per donar el condol a la família i ha explicat que ell “tenia una relació molt estreta i de molts anys amb Lara”.

Núñez ha ironitzat en assegurar que era José Manuel Lara qui li aconsellava els fitxatges quan presidia el club blaugrana, malgrat ser de l'Espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

música

Brittain Ashford obrirà el 5è A Peu de Carrer de l’Ateneu 24 de Juny

girona
MÚSICA

El Palau de la Música recorda Juli Garreta i convida Raquel García-Tomás

BARCELONA
Música

L’Empordà Music Festival creix

LA BISBAL D’EMPORDÀ
Cultura

Mor Frank Stella, reconegut pel seu art abstracte i precursor del minimalisme

efemèrides

El Govern commemorarà els centenaris d’Oriol Bohigas i Francesc Candel

barcelona
TEATRE

‘Burro’ reescriu la humanitat amb la mirada de l’animal del camp

BARCELONA
Crítica

Tradició, patrimoni i nova creació

art

El FAD es converteix en la Federació FAD

barcelona
PREMIS LITERARIS

Més de 90 originals aspiren al 57è Premi Bertrana de novel·la

Girona