cultura

Els ‘efectes' de la fira b'Ars

Barcelona aplega alguns dels millors creadors d'efectes especials digitals

“De Steven crida l'atenció la capacitat de tenir idees espontànies que després veus plasmades en el seu cinema, i George es tanca hores i hores a escriure un munt d'idees, que també veus en els seus films. Els dos són persones molt humils i treballadores.” Qui deia això aquest dijous a Barcelona és el dibuixant i il·lustrador Christian Alzmann, director artístic d'Industrial Light & Magic (ILM), i les persones a qui es refereix són ni més ni menys que Spielberg i Lucas, amb els quals ha treballat sovint.

La segona edició de la b'Ars-Barcelona Internacional Arts & VFX Fair se celebra des de dijous fins avui al convent dels Àngels, per on passen alguns dels millors especialistes del món en efectes visuals i més de tres-cents firaires de tot Europa.

Alzmann treballa actualment en Star Wars VII, i ho ha fet en A.I. Inteligencia Artificial, La guerra dels mons, la quarta entrega d'Indiana Jones... Altres empreses líders del sector com ara MPC (Oscar el 2013 per La vida de Pi), Framestore (Oscar per Gravity) i Double Negative (ha guanyat l'estatueta per Interstellar) estan representades en aquesta fira per a professionals i estudiants, que vol potenciar el sector dels efectes visuals a Barcelona. Enguany ret homenatge als germans Carlos i Jordi Grangel, col·laboradors també de Spielberg (El príncipe de Egipto, Madagascar...), Tim Burton (La núvia cadàver) i Ridley Scott (Gladiator).

Primers espases

Víctor Navone, que ha treballat per a Del revés, el nou film de Pixar, i David Short, dibuixant il·lustrador de Nova Zelanda que ha treballat El senyor dels anells, en El hòbbit i Avatar, també han estat en aquesta edició de la b'Ars, que segons el seu director, Fèlix Balbas, “té moltíssims ponents i de gran qualitat”, i serveix de plataforma per als que “vénen a buscar talent al país, on aquest sector creix molt, hi ha més demanda que oferta.” El contracte que ha signat Paramount amb un estudi estatal i els efectes digitals de Juego de tronos i del nou film de Terry Gillian, a càrrec d'empreses amb seu a Barcelona, són exemples de la vitalitat del sector, segons Balbas.

El director de la b'Ars també destaca de la programació la jornada de portes obertes al públic que se celebra avui al convent dels Àngels, amb entrada gratuïta i activitats per als més grans, però també per als petits. Es presentarà el curt Frozen fever, una peça de set minuts estrenada en cinemes el mes de març juntament amb la pel·lícula Cinderella a càrrec del supervisor de Disney Alessandro Jacomini, que també parlarà de Big Hero 6.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mario, Llull i el manuscrit Voynich

Liliana Torres
Directora de cinema

“Les mamíferes no tenim l’instint de ser mares”

Barcelona
Crítica

Les tres vides d’una cantant llegendària

ARTS EN VIU

Una funambulista creuarà la plaça MargaridaXirgu per inaugurar el Circ d’Ara Mateix

BARCELONA

Cines que no són ‘només un cinema’

Barcelona

El cinema comercial no remunta

Barcelona

El cinema (d'autor) es fa veure

Barcelona / Los Angeles
Cinema

Belén Rueda i J.A. Bayona animen la recta final del BCN Film Fest

Barcelona
‘thriller’

Un altre líder suec pacifista amb un final tràgic