cultura

Avinyonet es planteja obrir una nova biblioteca

Ho ha decidit l'equip de govern després del ple extraordinari d'ahir

L'equip de govern d'Avinyonet estudia obrir una nova sala de lectura després que es decidís en el ple extraordinari d'ahir, a petició del grup d'ERC. En el ple es va debatre el llençament dels llibres de la biblioteca municipal Lluís Poch i la reconversió de l'equipament en un espai de cotreball.

L'alcalde, Josep Maria Bartolomé (CDC), manifesta que no està “satisfet del tot de com ha anat el ple”, que considera que ERC va convocar “per treure'n rèdit electoral”. En el ple es va decidir obrir una nova sala de lectura –Bartolomé considera que no es pot parlar de biblioteca– perquè hi ha un grup de persones jubilades del municipi que volen fer-se'n càrrec. Bartolomé subratlla que se'ls demanarà el compromís ferm que l'espai obri un mínim de quinze hores setmanals perquè: “No volem tornar a entrebancar-nos”, atès que, segons l'Ajuntament, en quinze anys havia tingut cinc usuaris. Els serveis de biblioteques de la Diputació i la Generalitat s'han ofert a donar llibres per al nou equipament, que no se situarà a l'espai de la plaça Pintor Joan Sibecas, on era abans que es tanqués, perquè el grup de cotreball Coworking Rural Salines Bassegoda ja s'hi ha instal·lat.

Per la seva banda, ERC va sortir del ple “amb decepció”, explica el seu portaveu, Lluís Ezquerra. “La intenció que teníem quan vam convocar el ple era aclarir com ha anat el procés de llençar els llibres i tancar la biblioteca”, explica Ezquerra, que critica que l'alcalde no va explicar qui va valorar que s'havia de llençar el fons de la sala de lectura ni si es van modificar les normes subsidiàries per fer el canvi d'usos de l'edifici. Tampoc ha prosperat la demanda d'ERC perquè dimiteixi la regidora de Cultura, Júlia Gil. “L'única cosa bona que hem tret del ple –considera Ezquerra– és que es reobri la biblioteca.”

Bartolomé explica que se sent cansat i dolgut per aquest cas, que ha estat “el detonant”, diu, perquè presenti la dimissió el 16 de juny del 2017, quan farà deu anys que va accedir a l'alcaldia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Laia Arañó Vega
Historiadora i autora del llibre “El camp dels catalans”

“El govern a l’exili va voler concentrar els refugiats catalans en un únic camp”

Banyoles
societat

La biblioteca de Cassà de la Selva ja porta el nom de Maria Corominas

cassà de la selva
música

La cantant gironina Jost Jou debuta amb ‘MFQM’: més forta que mai

girona
poesia

Guillem Pérez: “El cor és el vehicle amb què avancen la lectura i la vida”

cadaqués
Cultura

Mor Eduard Lluís Muntada, la veu en català de Vyvyan, el punky d’‘Els joves’

societat

Lectura de poemes i dos concerts per Sant Jordi

santa coloma de farners
SALT

Una marató de contes i música per amenitzar la Diada de Sant Jordi

SALT
Els propers reptes

Els propers reptes

BARCELONA
ÒPERA / DANSA

El Liceu convidarà Bieito, Ollé, Castellucci i McVicar el 24/25

BARCELONA