cultura

cinema

Calella s'adhereix al Cicle Gaudí de cinema en català

La Sala Mozart serà l'únic escenari al Maresme d'aquest circuit d'exhibició estable

S'hi han programat pel·lícules d'estrena cada mes fins al desembre

Calella serà la seu al Maresme del Cicle Gaudí, un circuit d'exhibició estable promogut per l'Acadèmia del Cinema Catalana al qual ja s'han afegit deu municipis més d'arreu de Catalunya. La Sala Mozart és l'escenari que s'ha escollit perquè es puguin veure, del setembre al desembre, les pel·lícules d'aquesta primera edició de l'esdeveniment. L'objectiu és acostar el cinema de producció catalana al gran públic oferint mensualment un film d'estrena recent i a un bon preu. A més, es tracta de títols susceptibles de ser nominats o guardonats en els pròxims premis Gaudí.

La comèdia de Marc Crehuet El Rei Borni serà el títol que obri aquesta proposta cultural el 15 de setembre. El 20 d'octubre el film que es projectarà serà Cerca de tu casa, un drama musical interpretat per Sílvia Pérez Cruz i Lluís Homar, entre d'altres. El mes de novembre, el dia 17, es podrà veure el thriller La propera pell, d'Isaki Lacuesta i Isa Campo, protagonitzat per Sergi López, i, finalment, 100 metros, la cinta que s'ha rodat a Calella, serà l'encarregada de tancar el Cicle Gaudí al desembre. Un altre dels atractius del cicle són els preus de les entrades, que costen 4,5 euros, tres si es presenta el Carnet Jove.

Amb aquesta col·laboració, juntament amb el Festimatge, gràcies a Foto-Film; el Calella Film Festival, promogut per l'Associació Rosebud d'Amants del Cinema; la recent reforma de la Sala Mozart, i ser l'escenari escollit per dur a terme diversos rodatges, la població maresmenca es referma com a ciutat cinematogràfica i cultural. L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, destaca que és “un orgull” per a la ciutat formar part d'aquest cicle i promoure així la cultura cinematogràfica del país. A més, ha fet una menció especial a la pel·lícula 100 metros, dirigida per Marcel Barrena i protagonitzada per Dani Rovira, que recrea la prova Ironman que es disputa al municipi i que narra la història real de superació de Ramon Arroyo, que l'any 2013, amb esclerosi múltiple, va aconseguir finalitzar aquesta triatló internacional. “Ens fa especial il·lusió que una pel·lícula rodada en part a la nostra ciutat sigui escollida com a film representant del cinema català”, va afegir-hi.

LA XIFRA

4
pel·lícules
integren la primera edició d'aquest circuit estable de cinema català que es podrà veure a Calella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia