cultura

TURISME

Verges es vol promocionar amb la figura de Llach

Rehabiliten una casa de finals del segle XIX com a centre de visitants

El projecte en resumeix un de més gros titulat ‘Verges 50, el país petit'

L'Ajuntament de Verges ha començat a rehabilitar els baixos i el vestíbul de Can Punton perquè sigui un centre de visitants basat en la figura de Lluís Llach i aculli un espai museístic amb un audiovisual i l'oficina de turisme.

També s'hi vol instal·lar un mur de caixes blanques que evoquin el decorat de l'últim concert de Lluís Llach, i apel·lar a l'emotivitat del visitant per captar-ne l'atenció.

Aquesta rehabilitació parcial de la casa és un tast del futur Espai Verges 50, per promoure Llach, la Processó i la Nova Cançó, però el projecte val un milió i mig d'euros i s'ha decidit fer-lo per fases. La idea, segons explica l'alcaldessa, Marta Payeró, sorgeix de la voluntat del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, de potenciar una xarxa turística cultural per desestacionalitzar el turisme. Aquest departament ha finançat el projecte amb un pla de desenvolupament turístic, juntament amb la Diputació de Girona. Aquesta primera part del projecte val 126.000 euros, més 68.000 de l'oficina de turisme –finançada pel Departament de Governació–.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.