cultura

la CRÒNICA

L'última nit, concurs i retorn

No vam demanar permís per plegar i no se'ns va acudir fer-ho per tornar
Francesc Ribera, Titot

Les Barraques de Reus van tancar portes amb els concerts d'ahir a la matinada. L'ambient el van començar a escalfar els grups que participaven en la final del concurs Reussona 2011, el XIII Concurs de Música Jove. Entre divendres i dissabte eren sis els grups que es disputaven el concurs, que finalment van guanyar els tarragonins Roe Green & Txipiate Band. Els reusencs Trencasons van quedar en segon lloc, i Metro 90 es van haver de conformar amb la tercera posició. Zulú 9.30 van prendre el relleu sobre l'escenari, continuant escalfant l'ambient.

A continuació van ser Brams els que van prendre l'escenari. Després de la gira de retrobament celebrada l'any passat, els berguedans han tret disc, i van parar a Reus per presentar-lo. Després de cinc anys d'aturada, tornar als escenaris no sempre és ben rebut pel públic. Titot, cantant del grup, ho va deixar clar: “No vam demanar permís a ningú per plegar, i tampoc se'ns va acudir demanar-lo per tornar”. Les cançons del nou disc, Oferta de Diàleg, es van anar intercalant perfectament amb les més clàssiques. L'única diferència apreciable pot ser la temàtica. Si bé mantenen les lletres polítiques i reivindicatives, Brams han deixat de banda les cançons més esbojarrades que narraven grans festes i excessos. Tot i això, no van faltar clàssics com Dilluns que ve o Inici de càstig al fetge, acompanyats, això sí, d'altres clàssics més reivindicatius com Sóc d'un país, o novetats com Inauguració o Un regal de la història. El començament del concert va ser enèrgic. Com ja van fer durant el 2010, les primeres cançons s'enllacen unes amb les altres sense cap pausa.

El públic es podria dividir en dos sectors. Els primers són els que van als concerts empesos més per la nostàlgia de tornar a sentir un dels seus grups preferits i les ganes de restar importància a l'aturada de cinc anys. El segon grup és el dels que, per edat, viuen amb l'Oferta de Diàleg la primera gira de Brams. En línies generals, el concert va deixar contents els seguidors dels berguedans. Exceptuant algun moment puntual, en què, o bé els problemes tècnics, o bé la memòria de Titot, van fer vacil·lar el públic a l'hora de començar una estrofa.

Per acabar la nit, la contundència d'Opció K-95. L'actuació d'ahir era la segona que els barcelonins feien al Camp de Tarragona després d'haver tret, l'any passat, el treball discogràfic Reneix. Amb unes lletres tan ràpides com el ritme i amb molt de missatge reivindicatiu, van acabar de fer suar els que havien decidit tancar l'última nit de Barraques quan acabessin els concerts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.