cultura

Vint associacions convoquen l'Aplec del Camp de Túria

Aquesta primera edició té previst tota una jornada de cultura i música valenciana a la localitat de Bétera

El proper 1 de setembre tindrà lloc a Bétera el I Aplec del Camp de Túria, una activitat que naix de la voluntat, el treball i l'esforç d'una vintena d'associacions de la comarca, entre ateneus i casals, col·lectius juvenils, de danses i cultura popular, associacions de música, grups de teatre, col·lectius pel valencià i d'altres.

Aquesta convocatòria té el propòsit de consolidar-se com un aplec itinerant entre els diversos pobles del Camp de Túria. Mentre això passa, enguany se celebra la primera edició i es compta amb una jornada plena d'activitats: cercaviles que recorreran la localitat amb el so de les dolçaines i la màgia de la cultura popular, una fira d'entitats on es podrà conèixer els diversos col·lectius de la comarca, gaudir d'espectacles culturals i d'un espai de joc pels més menuts i menudes. També hi haurà dinar popular amb espectacle humorístic de sobretaula, una taula rodona sobre el paper dels casals i ateneus en el desenvolupament del teixit associatiu, tallers de danses i pilota valenciana i un gran concert de música en valencià per acabar la jornada amb les actuacions de Make Some Are Us, Trineu Tanoka, Pirat's Sound System, la Gossa Sorda i diversos punxadiscos fins ben entrada la matinada.

Amb l'Aplec, les associacions que s'han aglutinat pretenen crear un espai de trobada que es convertisca en un referent cultural i d'oci alternatiu al Camp de Túria i, també, arreu del país. Un espai de participació i cohesió entre els diversos col·lectius de la comarca i, en tot cas, un espai compromès amb el valencià, la cultura i les tradicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.