Núria Rial s'estrena demà com a principal solista convidada al Festival de Músiques de Torroella

La soprano, que es confessa «impressionada», obre la mostra amb «Via Crucis»

CWEl Festival de Músiques de Torroella encetarà demà una altra edició amb una intèrpret, segons afirmava ahir Oriol Pérez (director artístic de la mostra), que «als grans directors, quan en parlen, se'ls il·luminen els ulls». Rial, natural de Sant Joan de Vilatorrada (Bages), agafarà el relleu dels germans Renaud i Gautier Capuçon com a intèrpret principal del festival. El primer dels seus tres recitals, demà a l'església de Sant Genís, s'anomena Via Crucis: Representació de la Passió de Crist i, acompanyada del conjunt francès L'Arpeggiata, repassa repertoris del segle XVII relacionats amb la Setmana Santa. En el segon, el 6 d'agost, Rial –que després de viure nou anys a Suïssa, està instal·lada des del 2007 prop de Friburg– cantarà àries de Händel. «Les he escollides amb el cor», afirma la cantant, que ha tingut el vistiplau del festival per triar els repertoris «que li han vingut de gust». «Són àries per disfrutar». Rial actuarà emparada de l'Acadèmia 1750, orquestra del mateix festival que dirigeix Paul Goodwin. «Hi tindran una gran importància –promet–. No m'agrada fer concerts de solista i prou, sinó interactuar amb altres músics».

La soprano, de la qual durant aquesta temporada han coincidit diversos llançaments discogràfics (l'últim dels quals, amb música de Haydn, es publicarà imminentment), clourà l'estada empordanesa amb un recital, que tindrà lloc el dia 20 d'agost, dedicat íntegrament a la música de la primera meitat del segle XVII que abordarà al costat del contratenor basc Carlos Mena i el grup Ricercar Consort, dirigit pel gambista Philippe Pierlot.

El festival recupera els Pla

Després del concert, demà, de Núria Rial, el Festival de Torroella enfilarà una 29a edició nodrida d'una dotzena de vetllades que no acabarà fins al 26 d'agost. Dissabte, l'Ensemble Zefiro, que dirigeix Alfredo Bernardini, recuperarà l'obra dels germans Josep i Joan Baptista Pla, aclamats oboistes i compositors catalans del segle XVIII dels quals Bernardini va trobar una partitura a la Biblioteca de Praga. El festival –un dels cinc de tot el territori català que són d'«interès estratègic» per la Generalitat– gaudirà també de l'estrena, el 31 de juliol, del Quartet núm. 3 de Benet Casablancas a càrrec de l'Arditti Quartet i de l'estrena, el 19 d'agost, del poema simfònic El noveno día de la creación, d'Eduardo Rincón, torroellenc adoptiu i crític d'El Punt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.