cultura

música

Leonmanso es buida avui a Girona

El músic menorquí porta a la Casa de Cultura les seves cançons viscerals, oníriques, divertides i incomparables

“Benvinguts a sa festa de qui menja humans. / Si surt d'aquí promet ser un servidor de Déu. / Escamparé es seu nom i no em sabrà greu”, canta Leonmanso a Benvinguts a sa festa de qui menja humans, un dels temes del seu primer disc, Rinosaure (Discmedi, 2010). És només un petit exemple de l'estranya i encisadora poesia que fa servir per elaborar les seves cançons aquest menorquí de Ciutadella, de la quinta del 79, conegut a casa seva com Llure Marquès. Avui actua a l'auditori Viader de la Casa de Cultura de Girona (20 h, 3 euros).

“El nom el vaig triar per al meu primer compte de correu electrònic, però al final Leonmanso sí defineix una mica el que faig: tinc cançons més agressives, però la majoria són força manses. En realitat, cançons com ara Benvinguts a sa festa... són com molts contes, que tenen una part fosca. Puc cridar molt, però el públic no ha de patir”, explica aquest fan de Dylan, Tom Waits i Steve Earle. Avui actuarà amb la seva neboda Carla (veu i percussions) en un espai com el Viader, ideal per a Leonmanso: “Els millors concerts són els que faig a la meva habitació, així que sempre intento que la gent se senti propera a mi i que al final tingui la sensació que em coneix una mica, perquè jo també faig teràpia i em buido.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.