cultura

Cinémaginaire proposa tres projeccions de 'Llavors de llibertat'

El film basat sobre la vida de Josep Serra 'Cala' serà proposat aquesta setmana a Cabestany, Elna i Argelers

El cicle «Mirem català» proposat per Cinémaginaire ofereix aquest llargmetratge que ressegueix la història de l'independentisme recent a partir de la vida de Cala, del seus valors i el seu compromís cap a la regeneració nacional i social. El film segueix amb a fil conductor el compromís de Josep de Calassanç Serra «Cala», mort el desembre del 2011, i de la seva generació per l'alliberament dels Països Catalans. “La lluita que van començar als 60, i que han continuat fins als nostres dies, ha estat el substrat necessari per al moment que viu el nostre país” afirmen els realitzadors del documental.

A partir d'entrevistes i visites als llocs clau del moviment independentista, es va articulant una història de combat i repressió, de lluita i clandestinitat. Així, es segueix la vida del Cala, que s'implica de ben jove en la militància política, forma part de l'Assemblea de Catalunya, del Comitè Català Contra la Constitució Espanyola i de Terra Lliure. Finalment, es veu obligat a fugir i a continuar la lluita des de la Catalunya Nord.

Llavors de llibertat és un homenatge al Cala, però també “vol ser un homenatge col·lectiu a una generació sense la qual seria difícil entendre el procés que està vivint el nostre país.”

Llavors de llibertat de David Andreu et Josep Sabaté (Catalunya 2013 – 1h15). Versió en català, subtitolada en francès.

Centre Culturel de Cabestany, dimecres 27/11 a 21h

Cinéma Vautier a Elne, dijous 28/11 a 21h (amb presència de David Andreu)

Cinéma Jaurès , Argelès de la Marenda, dimecres 4/12 a 21h

Informacions: http://www.cinemaginaire.org/www/images/news/progA.pdf



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia