cultura

Hui es presenta a Banyeres el documental “Mariola. Serra de Llibertat”

El documental mostra un paisatge viu i en constant transformació i es tracta d'una obra amb guió i direcció dels periodistes Matilde Alcaraz de Bocairent i Santi Hernández d'Alcoi

El dijous 11 de desembre es presenta a partir de les 20.30 hores a la Casa de Cultura de Banyeres de Mariola el documental “Mariola. Serra de Llibertat” amb el que es pretén fer una aproximació al patrimoni cultural, arqueològic, gastronòmic i agrícola d'aquest territori, així com a la riquesa mediambiental de la Serra Mariola.

El documental, obra de la productora Documentart, i amb guió i direcció dels periodistes Matilde Alcaraz de Bocairent i Santi Hernández d'Alcoi, «mostra un paisatge viu i en constant transformació, un ric mosaic de cims, de plantes, d'herbes, de fonts, de masos, de caves, d'ermites, d'arbres, de plantes i d'éssers vius», segona han explicat els realitzadors del treball.

Per a la realització del mateix s'ha comptat amb l'aportació d' arqueòlegs, historiadors, músics, llauradors, ramaders, botànics, biòlegs, cuiners i empresaris que desenvolupen el seu treball o els seus estudis als municipis inclosos al Parc Natural de la Mariola, com són Agres, Alcoi, Alfafara, Banyeres de Mariola, Bocairent, Cocentaina i Muro.

El documental s'ha enregistrat al llarg de 13 mesos i té una durada aproximada de 60 minuts. A hores d'ara ja s'ha presentat a Cocentaina , Agres i Banyeres de Mariola; el 15 de desembre es presentarà al Saló de Graus de la UPV d'Alcoi; el 18 al Centre Cultural Polivalent de Muro i el dia 26 a la Sala Juan de Juanes de Bocairent.

La productora també té la idea de traure'l a la venda aquest Nadal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia