Economia

Pagesia

Cereals de primavera a l'hivern, l'opció de l'IRTA

Creu que aquestes varietats d'altres països d'Europa són més productives

Produir varietats de cereals que en altres països europeus sembren a la primavera però que s'adapten a les condicions climatològiques del nostre hivern és un dels plantejaments que l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries ha fet en una jornada sobre el cultiu a Bell-lloc.

Segons el tècnic de l'IRTA a Lleida, Antoni López, els resultats de les investigacions determinen que la productivitat és superior a la d'altres varietats tradicionals d'hivern i que, a més, permet retardar la sembra unes quatre setmanes, amb la qual cosa es pot preparar millor el terreny. Una de les dificultats, però, és que no són gaire resistents al fred i que la majoria són sensibles a certes malalties.

López també recomana al sector que explori altres canals de venda del seu producte per obtenir-ne un major rendiment econòmic. L'IRTA experimenta cada any a Catalunya amb entre 100 i 120 varietats de cereals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia