Presenten una ruta de tapes per Girona vinculada a llegendes i anècdotes
L’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona i Estrella Damm fan la nova proposta, que s’allargarà durant deu dies a la ciutat
Un recorregut lineal combinant tapes gastronòmiques i llegendes i anècdotes de la ciutat de Girona. Això és el que proposa la ruta Girona Llegendes&Tapes, que ahir va ser presentada per l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona i Estrella Damm. La proposta començarà el 7 de juny s’allargarà fins al dia 17 del mateix mes i hi participaran 21 bars i restaurants de Girona. Entre els locals participants hi ha, per exemple, Can Veí, Bubbles Gastrobar, El Museu del Vi, One Sushi Restaurant, Ecoàpat, Vinil, Terral, Sargantana, El Pati, La Gioia, La Font del Gat, Rest. + Cub, El 9 Burg, El Malabarista, Arc, Cross 2, Cross1, Da Vinci, Ham Dogs, Nibble i el bar El Nou. Tots ells oferiran una tapa i una canya o un quinto d’Estrella Damm per 2,50 euros.
Paral·lelament, un mapa assenyala els deu indrets “de llegenda” que es poden descobrir prop dels bars. Així, per exemple, hi ha la del cul de la lleona, en banyetes de la plaça del Vi, el vampir de la Rambla, el plànol de París, l’ull a les voltes d’en Rosés, la plaça dels Raïms, el pont de les Peixateries Velles, els Quatre Cantons, el pont de la Barca i Sant Narcís i les mosques.
El president de l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, Josep Carreras, va assenyalar ahir durant l’acte de presentació de la ruta, que l’objectiu és “ donar un valor afegit a la ciutat”. Carreras també va explicar que la ruta comença coincidint amb un cap de setmana amb forta activitat turística a la ciutat a causa del Sea Otter Europe i el Girocàmping, que tenen llo aquest cap de setmana. D’una altra banda, Jordi Laball, del departament de comunicació i relacions externes de Damm, va explicar que “tant el Girona Llegendes i Tapes com totes les iniciatives d’aquest tipus” amb les quals col·labora Damm “amplien i diversifiquen l’oferta gastrolúdica de la ciutat de Girona” i, segons Laball, “contribueixen a generar trànsit cap a l’hoteleria”.