Economia

ITÀLIA

L’economia entra en recessió, però s’espera que remunti enguany

L’economia italiana va registrar un descens del 0,2% del producte interior brut (PIB) durant el quart trimestre del 2018, segons va publicar ahir l’Instituto Nacional de Estadística. Aquest descens no és gaire acusat, però comporta que Itàlia està oficialment en recessió tècnica. Malgrat això, en l’interanual –és a dir, comparant-lo amb el mateix període del 2017,– va créixer del 0,1%. La variació del PIB en el quart trimestre de l’any respecte del tercer es deu fonamentalment a una disminució en el valor agregat als sectors agrícoles, forestals i pesquers, i industrial. El sector serveis, de la seva banda, s’ha mantingut estable.

El descens confirma les pitjors temences del govern italià, que ho atribueix a les males gestions econòmiques del passat, el que ja ha generat una polèmica política. El primer ministre italià, Guiseppe Conte, ha assegurat que l’economia italiana està afectada per la conjuntura negativa mundial, tot citant la rebaixa en les expectatives del creixement d’Alemanya. El govern preveu tancar enguany amb un creixement de l’1%, però altres organismes com el FMI el redueixen al 0,6%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia