Economia

Catalunya segueix líder en desnonaments en el segon trimestre del 2019 amb el 23% del total de l’Estat

És la primera comunitat en llançaments per impagament del lloguer i la tercera en execucions hipotecàries

Catalunya continua liderant la classificació de desnonaments de l’Estat en el segon trimestre del 2019, amb el 23,3% del total (3.433). La segueixen Andalusia, País Valencià i Madrid. La majoria dels llançaments es produeixen per impagament del lloguer. Catalunya és aquest sentit la primera comunitat, amb 2.281 (23,3%). En canvi, és la tercera pel que fa a execucions hipotecàries, amb 689 en el segon trimestre del 2019. En comparació amb el mateix període del 2018, els desnonaments hipotecaris baixen a l’Estat un 32,9%, i els de lloguer un 6,6, segons dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ).

Catalunya també és líder en matèria de concursos, amb el 30% dels concursos presentats al jutjat mercantil i el 32% dels instats per persones físiques en jutjats de primera i segona instància. Els Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) han crescut un 15% a l’Estat en el segon trimestre de l’any i s’han declarat 296 concursos consecutius, dels quals 208 són a Catalunya.

Pel que fa a les demandes d’acomiadament, pugen un 9%. Catalunya és on més se’n presenten, amb el 18,5% del total.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia