Economia

Empreses

Fent segurs tots els suports

L'empresa Víntegris Tech preveu tancar l'exercici amb 5,5 milions en vendes i arribar als 7 aquest 2017 gràcies a l'expansió a l'exterior

Un 40% del negoci prové de la venda de la pròpia tecnologia, una divisió que creix

Van començar l'any 2004 oferint serveis de seguretat informàtica amb quatre treballadors i un únic client, i dotze anys més tard facturen més de 5 milions d'euros i tenen una plantilla de 60 treballadors i més d'un centenar de clients, entre els quals, el que hi va confiar en els inicis. L'empresa Víntegris Tech, amb seu a la Ciutat de la Justícia de l'Hospitalet de Llobregat, confia a tancar l'exercici amb unes vendes de 5,5 milions d'euros, front a la facturació de 4,2 milions amb què van tancar l'exercici del 2015. “Intentarem arribar als 7 milions aquest 2017”, explica Facundo Rojo, fundador i director general de Víntegris Tech i qui va ser director del Centre de Processament de Dades dels Jocs Olímpics de Barcelona 92. Part del creixement estimat provindrà, explica Rojo, si es confirmen els plans de creixement internacional.

La companyia és fabricant de solucions de seguretat de la informació i ofereix serveis integrals a empreses i ajuntaments, entre els quals hi ha corporacions com Generali, Catalana Occidente, Bankia i Kutxanet, i consistoris com els de Vic i Manlleu, entre d'altres. Amb tot, la voluntat de la companyia és preparar el salt internacional i esperen arribar en els pròxims exercicis al mercat europeu, a l'Amèrica Llatina i a la Xina, on ja hi ha algun contacte iniciat. “Estem invertint molt anant a fires del sector que es fan a Londres, Mèxic, Viena o Xangai perquè la voluntat és sortir a l'exterior”, explica Rojo. Actualment, Víntegris Tech du a terme el seu negoci exclusivament a l'Estat.

Aliances amb altres grups

La companyia no es nega a col·laboracions amb altres empreses “per aprofitar sinergies amb grans integradors”, explica Rojo, i també desenvolupa acords que li permetin créixer. A més, està oberta a aliances de diversa naturalesa. En aquest sentit, Víntegris Tech va signar a la primavera un acord amb el fabricant xinès de maquinari i xips Feitian Technologies Co Ltd. per a la comercialització conjunta de les seves tecnologies en els mercats on ja està implantada.

De la xifra de negocis, el 60% prové de la venda de serveis professionals a empreses i el 40% restant, de la venda de productes, una proporció que es vol revertir ja en el pròxim exercici. En aquest sentit, enguany han desenvolupat una solució global batejada com a NebulaSuite que integra una solució pionera de gestió centralitzada de certificats digitals, un sistema d'autenticació multifactor adaptativa (permet verificacions de doble factor a partir d'una dotzena de sistemes, com ara un SMS, correu electrònic, coordenades numèriques, app, codi QR o targeta de proximitat, entre altres) i una app que permet signar un certificat des de l'smartphone o la tauleta. Actualment, una cinquantena de clients disposen d'aquesta tecnologia.

La nova legislació europea –reglament de protecció de dades de la Unió Europa–, que entrarà en vigor el maig del 2018, exigirà a les empreses l'obligatorietat de gestionar les dades de clients i treballadors de manera curosa i l'incompliment de la norma podria derivar en sancions econòmiques que podrien arribar al 4% dels seus ingressos anuals, la qual cosa beneficiarà empreses com Víntegris Tech a estendre els seus productes i ampliar la cartera de clients.

Més mentalitat protectora.
Explica Facundo Rojo que fa sis o set anys les empreses amb prou feines apostaven per la seguretat dels seus equips i la seva informació. “Per sort, això ha canviat, en part perquè hi ha més mentalitat en aquest sentit i en part perquè hi ha una legislació més estricta”, diu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona