Economia

indústria química

Permís per als canvis d'Ercros a Vila-seca

Nou vistiplau de la Generalitat per tal que la planta de producció de clor que Ercros té a Vila-seca passi a funcionar exclusivament amb la nova tecnologia de membrana. La companyia haurà d'abandonar abans de desembre el sistema actual amb mercuri (amb què es produeix el 71% del clor de la planta), tal com estableix una directiva europea.

En concret, el Departament de Territori i Sostenibilitat ha donat autorització a la planta d'electròlisi Vila-seca I per produir anualment 120.000 tones anuals de clor mitjançant el tecnologia de membrana, paral·lelament al tancament de la planta amb tecnologia de mercuri, que produeix 135.000 tones anuals. La companyia té previst que les instal·lacions a Vila-seca passin a produir 85.000 tones anuals amb el nou sistema (actualment ja en produeix 55.000), però no es descarta en el futur augmentar la producció fins al màxim permès pel govern.

En aquest procés d'adaptació a la directiva europea, Ercros va anunciar al maig que preveia també acomiadar una seixantena de treballadors, a més del tancament de la planta de producció de clor amb tecnologia de mercuri a Flix.

En un comunicat, Ercros va afirmar que confia que les administracions tindran el “mateix grau d'exigència” amb la resta d'empreses en situació similar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia