Economia

fira de lleida

Contracte per tenir estands per a tres anys a la Fira de Lleida

Per primer cop, la fundació convoca un concurs per subministrar aquest servei als expositors

Inversió de 700.000 euros fins al 2020 per al lloguer del material

Fira de Lleida ha adjudicat a l’empresa lleidatana Big Grup (Bové i Gili Exhibitions) el contracte de subministrament i muntatge d’estands, equipament i mobiliari per a tots els certàmens i esdeveniments que organitzi aquesta institució durant els propers tres anys, fins a mitjans del 2020.

És la primera vegada que Fira de Lleida convoca un concurs per contractar aquest servei. Al 2016 ho va fer per un sol exercici, però ha repetit la convocatòria enguany per disposar del servei durant temps i no haver d’estar cada any en processos administratius que podrien provocar problemes en el subministrament mentre acaba un contracte i comença el següent, segons va explicar el director general de Fira de Lleida, Oriol Oró.

El canvi de normativa estatal en matèria de contractació pública ha obligat a recórrer a aquest sistema, ja que ara és obligatori que organismes autònoms i entitats dependents d’institucions públiques també es regeixin per la normativa de contractació pública. Oró puntualitzava que la Fira no és ben bé una fundació pública perquè s’autofinança i les administracions patrones no fan aportacions per al seu funcionament anual.

De tota manera, el director de Fira de Lleida apuntava que amb aquest contracte serà més àgil i fàcil la gestió dels estands de totes les fires i també pel fet de disposar d’una empresa subministradora de tot el material necessari en un marge curt de temps.

La inversió de Fira de Lleida en aquest contracte serà de 706.000 euros. L’adjudicatari ha reduït el cost en uns 40.000 euros.

Oriol Oró hi afegia que aquest serà el proveïdor principal de la fira per a tots els seus expositors i que serà la institució firal la que gestionarà amb aquests la contractació de l’espai i dels estands, com ho ha fet fins ara. No obstant això, el fet no treu que hi hagi expositors, com ja passa cada any que no vulguin els estands estàndards d’aquest servei i, per tant, que recorrin a altres empreses i professionals per al seu disseny i muntatge.

LA XIFRA

706.733
euros
és el pressupost d’adjudicació a Big Grup, amb seu a Alcoletge i que ja ha estat proveïdor de Fira de Lleida.

LA DATA

2020
Fi del contracte
a partir del mes de maig, quan acaba el període de certàmens de primavera a la ciutat.

Alcaldes i tècnics llatinoamericans a Municipàlia

La Fira de Lleida i la Unión Iberoamericana de Municipalistas (UIM) van signar la setmana passada un conveni de col·laboració destinat a facilitar l’organització d’una missió tècnica internacional que permetrà la presència d’una trentena de representants polítics i tècnics de diferents països llatinoamericans al saló Municipàlia. La missió, en la qua lhi participaran alcaldes, regidors, alts directius, tècnics d’administracions públiques i experts de diversos països d’Amèrica Llatina, està destinada a convertir-se en una plataforma d’intercanvi d’experiències i de debat sobre l’evolució dels municipis i sobre els nous reptes que afronten les ciutats i els pobles per assolir un model intel·ligent, eficaç i sostenible de desenvolupament, segons va fer públic Fira de Lleida.

Un dels objectius de futur de Municipàlia és el d’obrir-se a Llatinoamèrica i també a països del nord d’Àfrica i l’Orient Pròxim, i així mantenir el saló dels serveis i equipaments municipals de Lleida com un referent internacional. Per això, el conveni signat esdevé bàsic per gestionar la participació de molts tècnics llatinoamericans a Municipàlia i facilitar el contacte amb empreses expositores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.