Economia

La Peñín qualifica 82 vins de l’Empordà d’excel·lents

La nova edició de la prestigiosa guia valora els vins de 29 cellers de la DO Empordà i en puntua 82 amb notes d’entre 90 i 94 punts

Fa 10 anys només un vi empordanès arribava als 90 punts

Un total de 82 vins de la denominació d’origen Empordà han assolit la qualificació d’excel·lent (entre 90 i 94 punts), en la prestigiosa Guía Peñín del 2018, que s’acaba de publicar. Aquestes puntuacions consoliden els bons resultats aconseguits el 2017, que van ser els millors de la història de la DO Empordà, amb 87 excel·lents. L’increment és notable respecte als 68 excel·lents assolits en l’edició del 2016 i dobla els 43 del 2015. Fa una dècada, només un vi empordanès arribava als 90 punts en la Guia Peñín del 2005.

Els més ben puntuats

Els vins més ben valorats de la denominació empordanesa obtenen 94 punts. Es tracta del Peralada Aires de Garbet, del celler Peralada, un vi negre de la collita del 2015, i l’INO Garnatxa de l’Empordà Solera, un vi dolç del celler Masia Serra, de Cantallops. Amb 93 punts, hi ha una dotzena de vins dels cellers Peralada, Martí Fabra, Espelt Viticultors, Mas Llunes, Roig Parals i Vinyes dels Aspres.

Els vins negres empordanesos, els més majoritaris a la denominació, acaparen la majoria d’excel·lents a la Guia Peñín, amb 45. A continuació, hi figuren els vins blancs, amb 24 excel·lents; els dolços, amb 12, i 1 vi rosat també assoleix per primer cop aquesta nota.

El celler de la denominació que aconsegueix més excel·lents és Peralada, amb 14 vins, seguit del Celler Cooperatiu d’Espolla i Vinyes d’Olivardots, amb 6, i els cellers Martí Fabra, Masia Serra i Mas Llunes, amb 5. En conjunt la Guia Peñín valora els vins de 29 cellers DO Empordà, 23 dels quals aconsegueixen situar un o més vins a la categoria d’excel·lent, pràcticament els mateixos resultats de l’edició vigent.

LA XIFRA

94
punts
és la nota més alta, que han obtingut 2 vins: Aires de Garbet (Peralada), i INO Garnatxa (Masia Serra).

La ruta del vi empordanès als Estats Units

Els vins de la Ruta del Vi DO Empordà han protagonitzat la 50a trobada de l’American Wine Society, que s’ha celebrat els dies 3 i 4 de novembre a Pocono Manor, a Pennsilvània. Més de 700 persones hi han tastat vins empordanesos. Al llarg del cap de setmana es van celebrar dos tastos de vins a càrrec de la sommelier d’El Celler de Can Roca i millor sommelier de Catalunya 2017, Audrey Doré, acompanyada pel guru de l’enoturisme a Napa Valley, el professor de la Universitat de Napa Paul Wagner.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona