Economia

El lloguer puja un 5,8% els últims dotze mesos

Habitatge

El lloguer de l’habitatge a Catalunya s’ha encarit una mitjana del 5,8% durant els últims dotze mesos, segons dades del mes de setembre divulgades per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

Aquesta pujada és la més important a Espanya, on l’augment mitjà s’ha situat en el 4,4%, 1,7 punts per damunt de la variació de l’Índex de Preus al Consum (IPC).
Del començament d’any ençà, els arrendaments s’han incrementat, a tot l’Estat espanyol, un 3,3%, i l’índex general, un 1,7%.

Darrere de Catalunya figura Madrid entre les autonomies que registren lloguers més cars, amb una alça en dotze mesos del 5,2%. A l’altre extrem hi ha Múrcia (1,4%) i les ciutats autònomes de Melilla (1,7%) i Ceuta (2%). El País Valencià va registrar un encariment mitjà del 3,4%, i les Balears, del 4,2%.

Els materials per a la conservació de l’habitatge es van encarir més que els lloguers, amb un increment del 5,6% en l’últim any i del 4,5% en els nou primers mesos del 2007. També es van incrementar els preus dels serveis per a la conservació de l’habitatge, que van pujar un 5,4% en dotze mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.