Economia

economia

El preu de l’habitatge de segona mà puja un 4,4% a Catalunya

L’any 2023 es va situar en els 2.760 euros per metre quadrat

El preu de l’habitatge de segona mà va pujar un 4,4% durant l’any passat i es va situar en els 2.760 euros per metre quadrat, segons les dades de l’informe L’habitatge en venda el 2023, elaborat per Fotocasa i recollit per l’ACN. D’aquesta manera, supera en un 25% la mitjana espanyola, que va ser de 2.203 euros per metre quadrat. D’altra banda, Lleida és la cinquena demarcació de l’Estat on més va pujar el preu de l’habitatge de segona mà, amb un 14,2% més, fins als 1.343 euros. El preu per metre quadrat a la demarcació de Tarragona va ser de 1.809 euros, un 11% més i a la de Girona va ser de 2.477 euros, un 8,1% més. A les comarques de Barcelona, el creixement va ser més moderat, del 2,4%, fins als 3.044 euros per metre quadrat.

Per capitals, a Barcelona el preu de l’habitatge usat va ser de 4.439 euros per metre quadrat, un 3,1% més; i a Lleida, que va ser on més va pujar de les quatre capitals, 1.404 euros per metre quadrat, un 12,5% més. A Tarragona ciutat, va ser de 1.707 euros per metre quadrat, un 3,8% més. Per últim, a Girona, l’increment va ser del 8,2%, fins als 2.671 euros per metre quadrat.

Per territoris, Canàries és el que més va augmentar, amb un 22,%; seguit de les Illes Balears (+16,9%), el País Valencià (+11,6%) i la Comunitat de Madrid (+11,4%. En canvi, les que menys creixen són Astúries (+3,9%), Galícia (+2,6%) i Castella-Lleó (+2,5%) i a Extremadura va caure un 1%.

La directora d’Estudis i portaveu de Fotocasa, María Matos, ha subratllat que l’augment de preus aquest 2023 ha estat “molt significatiu” i ha dit que és “fruit de l’acceleració de la demanda de compra provocada per l’escalada de tipus d’interès”. Aquesta demanda ve en part pel volum important de compradors que busquen el sector immobiliari com a valor refugi dels seus estalvis, segons assenyala. “No obstant, la manca d’oferta suficient és la responsable que els preus es mantinguin en nivells alts”, afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ECONOMIA

Augmenta un 35,6% l’allotjament turístic al Vallès Occidental amb una estada mitjana de dues nits

TERRASSA
ECONOMIA

El Maresme pedala a favor de l’EuroVelo 8

MATARÓ
Rússia

Rússia augmenta un 82% els ingressos per la venda de petroli i gas el 2024

barcelona
unió europa

La CE exigeix a Booking complir amb la llei de mercats digitals

barcelona
ECONOMIA

Came Parkare s’instal·larà al parc de l’Alba

CERDANYOLA DEL VALLÈS

Compradors d’or, paranoics o assenyats?

Barcelona

El negoci de les caixes fortes reneix

barcelona
Ruben Sans
President de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC)

“L’empresari segueix veient-se com una figura negativa”

Barcelona
DE MEMÒRIA

Línies d’ultramar (1906)

PROFESSOR DE POLÍTICA ECONÒMICA DE LA UB (1967-2016)