Economia

El govern espanyol s'oposa a l'acomiadament massiu de treballadors en el sector de l'automoció

Economia

El director general d'Indústria, Jesús Candil, ha assegurat que el govern espanyol s'oposarà "frontalment" als expedients de regulació d'ocupació (ERO) que suposin l'extinció d'un nombre "significatiu" de contractes sense aportar un pla industrial de futur pactat amb els treballadors.

Després d'inaugurar la 23a edició de la Trobada d'Empresaris d'Automoció, organitzada per l'IESE, a Barcelona, el director general d'Indústria ha insistit que el problema que viu el sector de l'automòbil és "conjuntural", i ha afegit que els ERO temporals són la mesura "apropiada" per afrontar la caiguda de la demanda.

"El ministeri és clar en aquesta qüestió i estudiarà cas per cas, però ens oposarem a extincions de llocs de treball en les quals no hi hagi acord industrial pactat entre l'empresa i els treballadors que doni garanties de seguretat i continuïtat", ha afegit.

Candil ha convidat els directius de Nissan a seguir negociant i crear "un escenari de garanties de futur" per a la planta de Barcelona, on l'empresa preveu acomiadar 1.288 persones fins a finals d'aquest any i 392 més el 2009.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.