Economia

La plantilla de Nissan convoca diverses aturades i noves mobilitzacions

Laboral

La plantilla de Nissan ha decidit avui en assemblea convocar diverses aturades totals i parcials a les plantes de Barcelona, així com noves mobilitzacions, en protesta per l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que pretén aplicar la companyia per acomiadar 1.680 treballadors en el termini d'un any.

Els treballadors, que ahir mateix es van tornar a manifestar pel centre de Barcelona, reprendran les protestes dimarts que ve, dia 2, i continuaran els dies 3, 10 i 11 de desembre.

Per al dia 2, els sindicats han convocat aturades de dues hores en els tres torns de treball amb l'objectiu que tots els treballadors puguin participar en la campanya de donació de sang que es desenvoluparà a la factoria de la Zona Franca.

Els treballadors esperen arribar a la xifra de 1.680 donacions, el mateix nombre de persones que preveu acomiadar la direcció de la multinacional japonesa en els quatre centres de treball que posseeix a la província de Barcelona.

L'endemà, dimecres dia 3, els treballadors tornaran a sortir al carrer pel centre de Barcelona per exigir la retirada de l'ERO que amenaça prop del 40% de la plantilla.

En aquesta ocasió, els operaris sortiran cap a les 14.00 hores de la plaça Urquinaona i es dirigiran a peu fins al pla de Palau, davant de la Delegació del Govern a Catalunya.

Perquè puguin participar tots els treballadors en la marxa, el comitè d'empresa ha convocat quatre hores d'atur en cada torn de treball.

Nova manifestació
Les mobilitzacions continuaran el dia 10 amb una jornada de vaga de 24 hores a les plantes de Barcelona i amb una nova manifestació, en aquest cas a Madrid.

La plantilla es traslladarà en autobusos fins a la capital espanyola amb la finalitat de concentrar-se, bé davant del ministeri d'Indústria o bé davant el Congrés dels Diputats.

El destí final està encara per decidir, depenent de l'activitat parlamentària que hi hagi aquell dia a la Cambra Baixa, han precisat des del comitè d'empresa.

Els treballadors de Nissan també han acordat avui celebrar dijous, dia 11, una assemblea general per concretar un nou calendari de mobilitzacions.

La plantilla ja ha advertit que seguirà manifestant-se i augmentant la pressió social fins que la companyia retiri l'ERO.

Empresa i sindicats es troben actualment en el període de negociacions per intentar arribar a un acord sobre l'expedient, encara que de moment no s'ha produït cap acostament de postures entre les dues parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.