Economia

Les caixes en procés de fusió prometen mesures "negociades" per ajustar la plantilla del grup resultant

Les entitats financeres encara no han concretat quina serà la xifra final de la retallada de personal però s'han compromès a renunciar a acomiadaments col·lectius

La primera reunió entre les direccions de les tres caixes que negocien la seva fusió -Caixa Sabadell, Caixa Terrassa i Caixa Manlleu- amb els representants sindicals s'ha saldat aquest dimecres amb la voluntat de les dues parts de ser transparents a favor del diàleg social.

Així les entitats s'han compromès a renunciar a mesures traumàtiques i a acomiadaments col·lectius, però sense concretar ni donar per bones les xifres de retallades que han transcendit en les últimes setmanes.

El secretari de l'Agrupació d'Estalvi de CCOO de Catalunya, Carles Domingo, ha explicat que aquesta reunió ha estat una "presa de contacte" on els presents han consensuat adoptar mesures "negociades", com prejubilacions i baixes, per ajustar les plantilles a la nova caixa resultant

Ha assegurat que a la reunió, de gairebé dues hores, les caixes no han posat sobre la taula cap xifra concreta, en espera de tenir-les al més aviat possible quan les direccions comercials i de recursos humans de les tres entitats les donin per definitives, ja que han d'estudiar la naturalesa de les seves plantilles i xarxa d'oficines.

El director general de Caixa Sabadell, Jordi Mestre, ja va avançar fa un parell de setmanes que la integració comportaria la supressió de 150 oficines i 350 llocs de treball.

"No sabem si aquesta serà finalment la xifra", ha constatat Domingo, que en qualsevol cas ha pronosticat que el cost per a les caixes no serà tan "inflat" com va poder succeir en el passat amb altres reestructuracions del sector.

A més, ha recordat que els recursos del FROB, tot i que són per tornar, serviran per portar a terme aquesta fusió a tres que il·luminarà la novena caixa espanyola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El turisme toca sostre el 2024

Barcelona
José Antonio Donaire
Professor de la Universitat de Girona (UdG)

“Un client d’un hotel de cinc estrelles gasta quatre cops més aigua que el d’una”

Barcelona
Jordi Clos
President de Turisme de Barcelona i del Gremi d’Hotels de Barcelona (GHB)

“Volem millorar el turisme que tenim”

Barcelona
ECONOMIA

El turisme de negocis i convencions, en el punt de mira del Maresme

Santa Susanna
ECONOMIA

Atraure turisme de bicicleta, objectiu del Vallès Oriental

Granollers
uNIÓ eUROPEA

La CE anuncia aranzels de fins al 38,1% als cotxes elèctrics xinesos

Barcelona
ECONOMIA

Calella fraccionarà en dos anys la pujada del 80% de la taxa de les terrasses

Calella

Sony obrirà a Barcelona un centre de desenvolupament d’IA

Barcelona

Lloret i Palafrugell, entre les ciutats catalanes amb les pensions més baixes

LLORET DE MAR / PALAFRUGELL