Economia

anàlisi

Full de ruta en tres minuts

La independència depèn de nosaltres, no dels espanyols
ni de ningú més

Fins fa vint anys, ser a Espanya, per les empreses catalanes i els seus treballadors, sortia a compte perquè representava un mercat important. Els darrers anys, amb la integració a la UE i la globalització, el mercat és el món sencer.

Els catalans patim un espoli fiscal que suposa 60 milions d'euros diaris, implica que la meitat dels impostos que paguem a Espanya no es reverteixen  a Catalunya, i sobre el pressupost de la Generalitat equival a un 55%; o sigui que quan siguem Estat podrem gaudir d'un 55% més de pressupost per fer polítiques en sanitat, pensions, educació, infraestructures, cultura, etc., que no podrem mai gaudir si continuem a Espanya. L'Estat propi ens convé, doncs, a tots i només amb un estat aconseguirem tornar a ser competitius en l'economia global, apostar per un nou model de competitivitat propi diferent a l'espanyol i esdevenir  de nou un motor d'Europa. La pregunta és:  volem ser una Holanda o per contra, un Portugal?

Les eleccions del 28-N les podem convertir en històriques. Només ens cal obtenir 68 diputats independentistes que en substitueixin 68 d'encaixistes. És un canvi de cadires. És un canvi dels que han portat Catalunya a la greu situació econòmica i de desconfiança  actual  per nous diputats que presentin al Parlament la proclamació unilateral d'independència.  Amb només 1,3 milions de vots podem fer aquesta gesta. Substituir polítics que fa 30 anys que són al Parlament per  una nova generació de polítics compromesos a presentar, explicar i guanyar la declaració d'Estat.

O sigui que si els manifestants que vam ser el 10-J als carrers de Barcelona votéssim tots opcions disposades a proclamar la independència al Parlament podríem esdevenir independents ben aviat. Això només depèn de nosaltres, no dels espanyols ni de ningú més. Els processos democràtics al segle XX a Europa, tenen el suport dels països democràtics, o sigui, la majoria.

Efectivament sembla difícil  pensar que en les properes eleccions s'assoleixin aquests 68 diputats, però no ho és tant, pensar que els  5, 10 o 20 diputats independentistes que surtin tindran la possibilitat d'utilitzar els mitjans de comunicació per convèncer en el proper cicle electoral  la majoria necessària per declarar la independència.  Només es tracta d'explicar l'argumentari que el Cercle Català de Negocis ha posat a disposició de tots els catalans, fer-ho cada dia i en tots els espais possibles. Hem d'aconseguir que el proper Parlament tingui el màxim nombre de diputats independentistes, i a més no ha de preocupar que siguin de diferents formacions, sinó al contrari, més formacions implicarà més competència entre elles i per tant la necessitat de produir diferents punts de vista sobre el mateix objectiu comú.

Només depèn de vostè, lector, i  de tots els que pugui convèncer per fer un acte tan senzill com aquest: anar a votar. S'hi ha d'anar per posar fi al conflicte que ja fa massa que dura. El conflicte no és bo per al negoci i el conflicte permanent, pitjor. Catalunya necessita l'Estat propi per recuperar la confiança en el país. Tenim un país maltractat, espoliat i cansat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona