Economia

l'entrevista

“Comprar per internet no és una moda temporal”

Quines són les claus que expliquen l'èxit comercial de Privalia?

Bàsicament, entrar en el sector del comerç electrònic, que creix a tot el món, però trobar un consumidor disposat a comprar marques, bàsicament de roba, a un preu molt assequible. Això ha permès a aquestes marques rendibilitzar els seus estocs de fora de temporada en un moment en què començava la crisi i, per altra banda, trobar aquest públic interessat a adquirir aquest producte.

Trencar la barrera psicològica que per a molta gent suposava comprar per internet, ha estat potser el més complicat?

Si hem aconseguit superar aquesta reticència, no ha estat perquè Privalia hagi fet res diferencial, sinó perquè hem aconseguit posar un producte a molt bon preu. Ja s'estaven venent bitllets d'avió o viatges a través d'internet, però és cert que no s'hi estava venent moda. I la clau, insisteixo, és el preu.

Però encara hi ha molta gent que no concep comprar-se uns pantalons o una camisa sense emprovar-se'ls, o no?

Aquesta és una altra barrera que s'està trencant. El 40% dels internautes ja compra per internet. És molt important l'aspecte visual, i oferir una cosa diferencial que no puguis trobar al carrer.

El boom del comerç electrònic és una moda o una tendència de futur ja assentada?

És un procés que ja no té marxa enrere. internet serveix per vendre, per comunicar-se. Hi ha hagut un canvi brutal en els hàbits, ja que les noves generacions passen el 80% del seu temps davant un ordinador. No és una moda temporal, sinó que continuarà creixent, i a la qual cal adaptar-se.

I què en farem, doncs, del comerç tradicional?

Ambdós són perfectament complementaris. Sempre hi haurà gent que li agradarà comprar a les botigues tradicionals, tocar el producte...

Encara que faci de mal preguntar, en el vostre cas la crisi ha ajudat a consolidar el negoci?

En un inici, ens va ajudar perquè les marques tenien molt excedent d'estoc. Ara hem d'adaptar-nos al canvi d'entorn que hi ha, i la nostra missió és aconseguir el millor producte al millor preu pel consumidor. Estigui on estigui.

Privalia és, en certa manera, un exemple de projecte emprenedor. Ara que estem en crisi, fa més falta gent que se la jugui?

El que fa falta és més ajuda de l'administració als emprenedors. I també cal més finançament, perquè per tenir una idea i executar-la, calen diners. Catalunya és un pols on aquesta cultura de l'emprenedor està relativament assentada, però encara estem lluny dels Estats Units.

El seu negoci ja és present a quatre països –Estat espanyol, Itàlia, Brasil i Mèxic–, pensen obrir nous mercats?

Fa un parell de mesos l'empresa va tenir una ronda de finançament nova, on van entrar a la companyia 70 milions d'euros amb l'objectiu clar de créixer a nivell europeu. El 40% de la nostra facturació ve de mercats internacionals. Des del 2009 la nostra aposta va ser per Llatinoamèrica, ja que aquests mercats són els que estan contrarestant la crisi que hi ha actualment a Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona