Economia

vilassar de mar

El benefici del mercat de la flor ha caigut un 30% el 2010

Els responsables alerten que la crisi econòmica ha fet que la producció hagi baixat durant l'any passat

Però el productors són optimistes amb vista al 2011 perquè “haver aguantat ja és molt”

La crisi també afecta el sector de la flor i la planta del país. Així, el Mercat de la Flor i Planta Ornamental de Catalunya, amb seu a Vilassar de Mar, ha vist que durant el 2010 el volum de negoci, és a dir, els guanys, ha baixat un 30% respecte de l'any anterior.

“Aquesta crisi s'està allargant massa”, afirma Jordi Rodón, portaveu del mercat, que assegura que un exemple d'això es veu reflectit en el fet que els productors cada vegada produeixen menys. “Hem estat capaços d'aguantar, que ja és molt, tot i haver hagut de disminuir costos i reduir mà d'obra”, explica el portaveu, que també assenyala que el consum d'energia “cada cop és més elevat i es paga a un preu més alt”.

Esperança per al 2011

Quan encara no s'han tancat els números de la campanya de Nadal, en què s'espera que hagi augmentat el volum de negoci, de moment des del mercat s'assenyala que fa uns dies que ja s'ha venut un 85% de la producció d'una de les seves plantes estrella per aquestes dates: la ponsètia. “Tot i ser un bon resultat, és inferior respecte el d'altres anyades”, reflexiona Rodón. Amb vista al 2011, el portaveu del mercat es mostra optimista. “Estem assentats, la clau per a l'any que ve serà mantenir fidel la clientela i no fer aventures productives perquè això és un risc innecessari”, explica Rodón. Tot i aquesta postura, el portaveu assegura que les importacions de flor de països com ara Holanda i Colòmbia “fan mal” als productors autòctons, ja que aquesta competència s'afegeix a la conjuntura econòmica actual.

LA XIFRA

85
per cent de la producció de ponsètia
s'ha venut abans de tancar els números de la campanya de Nadal.

LA FRASE

Hem estat capaços d'aguantar, que ja és molt, tot i haver disminuït costos i reduït mà d'obra
Jordi Rodón
portaveu del mercat de la flor i planta de catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.