Economia

Can Sidera fa naus noves i dobla la producció d'ous

L'empresa amb seu a Sant Martí de Llémena ha construït unes naus de 556 metres quadrats amb una capacitat de 4.000 gallines

Produeix uns 3.200 ous diaris i preveu arribar als grans supermercats

Avícola Can Sidera és una petita empresa amb seu a Sant Martí de Llémena que es dedica a la producció d'ous de pagès. Va començar el 2006, amb dues mil gallines i una nau darrere el mas de casa seva. “Jo tenia gallines a casa per a producció pròpia i tothom em demanava ous. Així que, al final, vaig decidir fer-ne un negoci”, explica Albert Barrot, gerent de l'empresa. Quan Barrot va veure que els ous que produïen agradaven i que es venien bé, van construir unes naus noves, que recentment ha inaugurat, i amb què ha duplicat el nombre d'animals –tenen 4.000 gallines–. “Tenim les nostres gallines en un sistema extensiu, en què són plenament lliures per córrer pels patis i per les naus on van a menjar, beure i pondre ous”, explica.

Les naus de la granja tenen una extensió de 556 metres quadrats, dels quals 500 són dues naus per a les gallines –aquí no hi ha comptats l'espai de patis que també utilitzen els animals– i els 56 metres restants de nau serveixen d'obrador. Hi produeix entre 3.000 i 3.200 ous diaris –cap a 260 dotzenes diàries– i tot i que la producció és petita, ven a carnisseries, agrobotigues i a algun petit supermercat, tots de la demarcació de Girona. A partir d'ara, amb aquesta ampliació que ha fet Barrot, preveu que podrà entrar en alguna de les grans superfícies comercials. “Ja fa temps que estan interessats a poder vendre ous de Can Sidera però fins ara no teníem prou producció per garantir un nombre de caixes setmanals”, va assegurar el gerent.

La facturació d'Avícola Can Sidera va ser, en el tancament de l'any passat, de 65.000 euros. Aquest any, amb l'augment producció, Albert Barrot preveu arribar a facturar 130.000 euros.

LA XIFRA

260
dotzenes diàries
és la producció actual d'Avícola can Sidera, situada a la carretera de les Serres.

El 2013 preveu construir una altra nau

El creixement de l'empresa, però, no queda aquí, perquè amb vista a l'any vinent Albert Barrot creu que podrà construir una altra nau de més o menys les mateixes mides que les que acaba d'estrenar i que tindran una capacitat de 4.000 gallines més.“L'èxit d'Avícola Can Sidera és que no hi ha gaire empresaris que es dediquin a la producció d'ous de pagès. A més, amb la nova normativa de benestar animal que va entrar en vigor al gener, aquests ous s'estan valorant bastant bé”, hi afegeix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El Govern va fer retirar 1.339 anuncis d’allotjaments turístics il·legals durant el 2023

barcelona
TURISME

Els càmpings de Lleida preveuen una bona temporada sense restriccions per sequera

LLEIDA
Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA