Economia

VITICULTURA

Oliver Conti traurà el 2014 el primer vi de la Garrotxa

Ja és a la bóta i sortirà amb la denominació d'origen Catalunya

La revista americana ‘Wine&Spirits' considera el vi ARA entre els set vins catalans amb una òptima relació qualitat-preu

Oliver Conti preveu treure al mercat, per la primavera de l'any vinent, el primer vi fet a la Garrotxa. Segons explica la gerent de l'empresa, Inés Mora, és un Pinot Noir d'unes vinyes que l'empresa conrea a Tortellà i que la primera producció “ja és a la bóta”. “L'hem deixat tastar a restauradors de la demarcació i de moment agrada”, va assegurar Mora. El vi encara no té nom i sortiria amb la denominació d'origen (DO) Catalunya.

Oliver Conti va néixer el 1992 amb els germans Xavier i Oliver Conti, i des de l'aleshores ha “perseguit fer vins creatius i de gran personalitat i elegància”. El celler està situat a Campmany i té 20 hectàrees de vinya amb què produeixen set vins diferents. I és un d'aquests vins, concretament l'ARA que la revista americana Wine&Spirits, en la seva edició de febrer, l'ha triat entre els set vins catalans que tenen “una òptima relació qualitat-preu”. El crític de Wine&Spirits, Patricio Tapia, atorga a l'ARA una puntuació de +91 i diu: “les aromes de cireres, fulles seques i tabac surten de la copa d'un vi que és afruitat, incitantment àcid i deliciosament refrescant. Aquesta barreja de cabernet sauvignon, merlot, cabernet franc i garnatxa creix als sòls granítics de l'Empordà.”

Aquesta menció a una revista americana és, segons Mora, “molt important per al celler” perquè els americans “se'n refien molt, de les guies, i les revistes especialitzades i el consum dels nostres vins poden augmentar”.

Oliver Conti és als EUA “des dels inicis del celler” perquè els promotors del projecte “volien fer un vi de qualitat”. També exporten els seus vins a Bèlgica, Holanda, Suïssa i països nòrdics, sense deixar de banda el mercat català, les Illes Balears i l'Estat espanyol.

Mora assegura que el celler no té un vi estel·lar malgrat que si n'ha d'escollir un, assegura que el blanc Treyu és un vi “que sobretot a Girona i a l'Empordà venem molt bé”. Pel que fa als negres, l'Oliver Conti etiqueta negra està molt ben considerat però també l'ARA i el Carlota tenen molt bona sortida. Oliver Conti té una producció anual de 75.000 ampolles, producció que pot créixer “a mesura que el mercat vagi absorbint les vendes”.

Xavier Oliver explica que ja des dels inicis persegueixen la innovació. “Cercar nous aromes i sabors i gaudir de la renovació dels gustos és el que ens caracteritza”, diu.

LA XIFRA

20
hectàrees
és l'extensió de vinyes que Oliver Conti té a Campmany. A Tortellà, l'extensió és de 5 hectàrees.

LA XIFRA

7
vins
són els que produeixen el celler. Destaca el vi blanc Treyu i el vi negre Oliver Conti etiqueta negra.

LA XIFRA

75.000
ampolles
cada any és la producció total, malgrat que podrien arribar a fer una producció de 150.000 ampolles.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.