Economia

L'any 2013 va tancar amb 250 aturats menys a l'Alcoià - Comtat

Es tracta del primer balanç positiu de l'atur des de 2007

Al darrer mes de desembre la desocupació a les comarques de l'Alcoià - Comtat va baixar en 250 treballadors, pel que l'any 2013 ha estat el millor en matèria d'ocupació des que s'iniciara la crisi econòmica en 2007, segons assegura el sindicat UGT. En finalitzar l'any, les dades totals de l'atur comarcal indiquen que hi ha 17.825 treballadors sense feina.

L'atur ha baixat fonamentalment a Alcoi amb 255 parats menys, seguit de Cocentaina amb 64, Muro amb 40, Beneixama amb 20, Biar amb 16, i Banyeres de Mariola i Tibi amb 12 aturats menys en cada població. En canvi, ha pujat a Ibi amb 147 més, seguit d'Onil amb 65 i Castalla amb 9 més.

UGT manifesta que la baixada de l'atur en aquestes comarques ha estat més significativa que en el mateix mes d'anys anteriors i que ha pujat, solament, en localitats relacionades amb la indústria del joguet degut a la seua estacionalitat, tot i que ha tingut un bon comportament tant al mercat interior com en l'exportació. El sindicat seguix denunciant que «malgrat les dades positives, l'atur no baixa de forma real encara que si ho fa estadísticament, i això es deu a l'efecte descoratjament i a l'eixida dels joves a altres països, així com a l'exclusió de les llistes de l'atur de treballadors assistents a cursos de formació, sol·licitants de treball a domicili, sol·licitants de jornada reduïda o estudiants menors de 25 anys».

Per altra banda, «cal denunciar l'existència d'una pitjor qualitat en les condicions del treball que es produeix tant en l'ocupació existent com en el de nova creació, puix es dóna una tendència a la desaparició del contracte indefinit a temps complet, així com a l'escassa utilització del contracte estrella de la Reforma Laboral o contracte per a emprenedors. No obstant això, augmenten considerablement els contractes temporals a temps parcial en sectors lligats a la conjuntura i a l'estacionalitat».

Per últim, el sindicat critica que «l'actual política econòmica i d'ocupació del Partit Popular no comportarà un creixement sostenible ni en la generació d'ocupació qualificada que permeta al país eixir de la crisi i créixer a llarg termini».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

QUERALBS

FGC i Queralbs arriben a un principi d’acord per la gestió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

Rècord d’inversió estrangera a les Terres de l’Ebre en cinc anys

Tortosa
economia

El BBVA explora una possible fusió amb el Banc Sabadell

barcelona
economia

La zona euro deixa enrere la recessió tècnica

barcelona
economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona