Empreses

Camisetas.info creix a Europa i obre la porta a franquiciar

La firma de personalització de productes tèxtils factura a fora més del 50%

Camisetas.info, el portal bandera de la catalana Phoenix Publicitat, estarà present el 2017 en sis nous països europeus, començant aquesta mateixa tardor amb Portugal.

La companyia, especialitzada en la personalització de productes tèxtils, ja és present a França, Itàlia, Bèlgica i el Regne Unit, però el seu gerent, Ángel Fernández, destaca que l'aposta de la companyia és créixer a fora. “Aquest 2015 ja facturarem més del 50% gràcies a les vendes a altres països”, diu.

Després de Portugal la companyia preveu fer el salt a Holanda i Alemanya, “un mercat més complicat per entrar perquè hi tenen molt de pes les importacions des de Turquia en aquest sector”, explica Fernández.

L'empresa va fer el salt a l'exterior ara fa quatre anys, una decisió que en paraules de Fernández “ens ha permès doblar la facturació en els darrers quatre anys”. El 2014 va facturar 2,5 milions d'euros.

De moment Fernández vol centrar el creixement a Europa però no descarta a mitjà termini fer el salt cap a altres continents de la mà obrint la porta a un model de franquícies. “El transport lluny no ens faria competitius”, destaca. I és que tots els productes que ven el portal se serveixen des de la planta que Phoenix Publicitat té a Argentona, en què treballen 18 persones.

Entre els plans de la companyia també hi ha obrir un showroom a París “perquè ens ajudarà a donar suport a les vendes en línia allà”, destaca Fernández. La firma va arribar a tenir vuit botigues físiques a diferents punts de l'Estat però el 2008, tot just abans que la crisi es fes evident Fernández va optar per tancar-les “i deixar només oberts els establiments de Barcelona i Madrid”. Era l'aposta definitiva pel negoci a internet a través del portal Camisetas.info -creada fa més d'una dècada i pionera, per tant, del comerç en línia en el sector tèxtil.

Tancar les botigues els va permetre reduir costos i preparar-se per als anys durs de la crisi. I les exportacions han ajudat a diversificar i a continuar creixent a pesar del context, però Fernández també va apostar en el seu moment per la diversificació de clients. A les grans comandes de grans companyies per a regals d'empresa la firma ha desenvolupat una línia de negoci paral·lela amb comandes més petites per a campanyes d'ONG o entitats esportives, escoles, i fins i tot per a celebracions particulars. “I realment això ens ha ajudat a seguir creixent a pesar de la crisi ja que les empreses han reduït molt la despesa en regals d'empresa aquests darrers anys”, destaca Fernández.

Actualment la companyia disposa d'una plantilla de 35 persones, entre la planta a Argentona, les botigues i oficines, el doble del que tenia ara fa quatre anys.

Facturació

2,5 M€

Treballadors

36

Any de fundació

1980



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

El PIB de Barcelona supera per primera vegada els 100.000 milions

Barcelona

Les empreses d’ambulàncies s'enfronten al concurs més important

Barcelona
Javier Peña,
director de l’Escola Universitària de Disseny Elisava

“El disseny ha de posar l’usuari al centre, i aquest és avui el planeta”

Barcelona
Jaume Vilanova
President delegat del Col·legi Oficial de Gestors Administratius de Catalunya a Girona

“Amb un gestor administratiu el resultat obtingut serà el més beneficiós possible per al contribuent”

Quines són les grans empreses que atenen les urgències a Catalunya?

barcelona

365 Obrador vol captar altres públics amb noves marques

Barcelona

Datarmony inicia l’expansió internacional a Xile

Barcelona

El debat per internalitzar el servei, en suspens

barcelona
economia

Pacte a Freixenet per l’ERTO que afecta 615 treballadors

barcelona