Economia

5.000 clients utilitzen l'app agrària d'eFoodPrint

L'aplicació permet guanyar temps introduint les dades de les explotacions des dels camps

L'empresa eFoodPrint, amb seu a Juncosa, ha desenvolupat una aplicació per a dispositius mòbils que permet agilitar la gestió de la informació agrària. L'eina facilita a tècnics agrícoles i productors comunicar-se directament, simplificar el seu treball i aconseguir un important estalvi de temps, que seria d'entre un 30 i un 40%, segons asseguren els tècnics que la utilitzen.

L'aplicació, basada en el programari Hesperides i finalista dels premis Ruralapps 2015, està pensada per substituir l'agenda en paper, ja que estalvia a tècnics i productors haver d'introduir, en arribar a casa, informació del camp com ara els tractaments i el reg a aplicar o ja efectuats, perquè d'aquesta manera ho poden fer des de la mateixa finca. Prop de seixanta cooperatives, centrals i empreses que ofereixen assessorament a uns 5.000 productors ja han optat per aquesta eina.

Tota la informació que es registra a través de l'aplicació queda automàticament digitalitzada i reflectida en el registre d'aquella finca, i també en el quadern d'explotació, i se simplifica així el treball al tècnic i al productor, ja que els permet estalviar temps. D'aquesta manera, amb el registre de les dades agràries es poden prendre decisions per optimitzar i reduir aquests consums, ja sigui de fitosanitaris o de fertilitzants, així com el volum d'aigua aplicada al camp.

Un dels clients de l'aplicació d'eFoodPrint és l'empresa Ilercamp de Sidamon, que es dedica a la distribució de fitosanitaris, a més d'oferir assessorament en sanitat vegetal a productors. L'enginyera agrònoma i tècnica assessora d'Ilercamp, Sònia Torguet, destaca l'estalvi de temps que els suposa l'ús d'aquesta eina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]