Economia

A l'expectativa pels controls fronterers de cara a l'estiu

El govern francès anuncia que s'allargaran fins a final de juliol

Els edils i representants del sector turístic gironí confien que, si es mantenen com es fan ara al Voló, no afectaran la temporada

L'anunci que va fer ahir el govern francès d'allargar dos mesos més l'estat d'emergència i els controls fronterers podria afectar de ple els desplaçaments de la temporada d'estiu. A les comarques de Girona, on s'esperava que aquests controls acabessin el 26 de maig, que es prorroguin fins a final de juliol no és cap bona notícia.

Amb tot, la major part dels edils i representants del sector turístic i de l'hostaleria de la demarcació confien que, si aquests controls es mantenen com s'han fet en l'últim mes –al peatge del Voló i amb controls esporàdics que no generen cues llargues–, no han d'afectar l'activitat econòmica al sud de la frontera. Sònia Martínez, l'alcaldessa de la Jonquera, hi afegeix que s'esperaven aquesta mesura, tenint en compte que França organitzarà aquest estiu l'Eurocopa de futbol; també explica que estan observant aquests dies –que són vacances escolars al país veí– que el visitant francès torna a passar la frontera amb normalitat. “Des que fan els controls al Voló, no es formen cues i, si segueix així, no hi haurà problemes”, diu Martínez. Coincideixen en aquesta valoració tant l'alcaldessa de Figueres i vicepresidenta del Patronat de Turisme, Marta Felip, com Ferran Roquer, president del Consell Comarcal de l'Alt Empordà. “Una altra cosa seria si es canviés la forma com es fan aquests controls”, diu Roquer, que precisament va coordinar una cimera el mes passat per analitzar les conseqüències dels embussos i les cues quilomètriques que tant van perjudicar l'activitat comercial de l'última campanya de Nadal, quan aquests controls, molt més restrictius, es feien al punt fronterer.

També coincideix a fer aquesta anàlisi Antoni Escudero, president de la Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona, però insistint en el perill si s'intensifiquen els controls: “Si continuen allà on es fan ara, res a dir i amb tota la nostra solidaritat; però, si es reactivessin els controls com es van fer a final del 2015, seria molt greu i perjudicaria no només la demarcació de Girona, sinó Catalunya; també els ciutadans francesos, perquè són mesures criticades allà”, hi afegeix Escudero. El president de la Federació d'Hostaleria recalca que per aquesta frontera circulen 15 milions de cotxes i que perjudicar aquest flux ja no afecta només els estats francès i espanyol, sinó el conjunt d'Europa.

LA DATA

26.05.16
és la data
a la qual s'havia d'acabar l'estat d'emergència a l'Estat francès, que s'allargaria fins a final de juliol.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona