Economia

Veda per a la sèpia a les badies de Pals i Roses

Serà de dos mesos l’any, tant per a la pesca professional com recreativa

La pesca de la sèpia tindrà un període de veda anual de dos mesos, tant per a la pesca professional com recreativa, comprès entre l’1 de setembre i el 31 d’octubre. Aquesta mesura esdevé efectiva amb la posada en marxa del pla de gestió de la sèpia de les badies de Pals i Roses, que inclou més disposicions per preservar aquesta espècie. Entre altres mesures adoptades, hi ha la limitació del nombre de permisos especials per a la captura de sèpia, basada en criteris de dedicació històrica, considerant criteris científics, ecosistèmics i socioeconòmics, i la definició dels arts i ormejos autoritzats: en el cas de la pesca professional són les nanses i el tresmall, i en el cas de la pesca recreativa és la potera.

Límit de captures

A més, per a la pesca recreativa s’estableix un nombre màxim de captures: en el cas d’anar embarcat un únic titular de llicència de pesca recreativa, el límit per embarcació i dia serà de 15 unitats, i en el cas d’anar embarcats dos o més titulars, el límit d’unitats de sèpia per embarcació i dia serà de 25.

Repoblar l’espècie

L’activació del pla implica també la creació d’unes àrees delimitades per col·lectors de freses de cefalòpodes destinats a facilitar la repoblació de l’espècie. Totes aquestes mesures s’han acordat en el si del comitè de cogestió de la sèpia, mitjançant el consens dels sectors implicats: el sector pesquer professional, amb les confraries de pescadors de l’Escala, l’Estartit i Roses, a més d’administracions, sector científic i entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia