Economia

Nova línia d’ajuts per als negocis d’Olot afectats per la Covid

L’Ajuntament ajudarà amb 1.000 euros els obligats a tancar i amb 3.000 els que han reduït del 80% la facturació

L’Ajuntament d’Olot ha activitat una nova línia d’ajuts per als negocis afectats per les restriccions del Procicat per frenar la Covid-19. En concret, preveu ajuts de 1.000 euros per als de l’hostaleria, els centres d’estètica, les activitats extraescolars i els gimnasos que han hagut de tancar en aquesta segona onada. A més, n’inclou de 3.000 euros per a les activitats que, tot i que no han estat obligades a tancar, han vist reduïda la facturació d’almenys el 80% els darrers cinc mesos –agències de viatges, locals d’oci nocturn i empreses vinculades al sector d’esdeveniments culturals.

L’Ajuntament d’Olot destinarà a aquests ajuts un total de 335.000 euros. S’afegeixen a les ajudes de 500 euros a 373 activitats econòmiques afectades per la primera onada de la pandèmia, als 115.000 euros d’aportació extraordinària en temes de serveis socials i als 50.000 euros a diferents actuacions contra la Covid. L’alcalde, Pep Berga, ha remarcat que han assumit amb recursos propis 1,5 milions per fer front a la pandèmia i ha lamentat que no hagi arribat cap ingrés de les altres administracions.

L’anunci d’aquests ajuts ha coincidit amb una nova edició del projecte +60, que té per objectiu assessorar les persones de 60 anys o més que es troben amb dificultats per poder-se jubilar. En cinc anys, 72 persones han fet ús d’aquest servei.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia