Economia

cALONGE I sT. aNTONI

Ponència per lligar turisme i gastronomia

La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme Calonge i Sant Antoni de la Universitat de Girona ha impulsat una ponència amb Quim Casellas, xef del restaurant Casamar, de Llafranc, que té una estrella Michelin, i l’arquitecta Anna Sabrià. El diàleg es va centrar en com la gastronomia i l’arquitectura capten turisme.La Càtedra de Gastronomia, Cultura i Turisme ha introduït per primer cop el món de l’arquitectura entre les seves activitats i va escollir Casellas i Sabrià per iniciar, d’aquesta manera, un cicle sobre arquitectura i gastronomia que tindrà continuïtat en els propers mesos.El xef i l’arquitecta es coneixen per ser de Palafrugell i, laboralment, els uneix aquestes obres de reformes i ampliació. Ambdós coincideixen que “l’arquitectura i la gastronomia, quan es fusionen, són un valor a l’alça per la captació del turisme. A les xarxes socials el que més hi apareix és paisatge, gastronomia i arquitectura. Actualitzar els locals suposa una revalorització, té un retorn perquè inverteixes en el client i ell ho sent com una deferència, se sent partícip i recompensat”. Casellas i Sabrià també afirmen que “en un restaurant no es valora només el menjar, també el lloc, l’atmosfera, la llum”.Els dos van coincidir en “l’experiència gratificant de treballar junts” quan fa cinc anys l’arquitecta palafrugellenca va dissenyar les reformes de la nova cuina del Casamar, amb una estrella Michelin i des d’aquesta setmana també amb un sol de la Guia Repsol. “Jo vaig dibuixar un esbós del que era el meu somni, però perquè hi cabés tot el que volia, havíem de tocar l’estructura, falcar l’hotel”, recorda Casellas. Sabrià punta que “en Quim es va deixar assessorar, no va ser inamovible, hi havia unes premisses molt clares, la zona de rentat, per exemple, la vam canviar de costat. Havíem de fer la cuina en tres mesos i mig i va ser molt emocionant, hi havia la pressió d’acabar-la en aquest termini perquè hi havia reserves”. Sabrià subratlla que “la relació va ser molt positiva, van ser uns mesos intensos. Tothom es va posar les piles, l’objectiu era fer una cuina maca i es va crear; era bàsic que tingués una funcionalitat i un ordre; que es convertís en unamàquinaperfecta”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Cinc cambres s’alien per un espai empresarial transfronterer més sostenible

GIRONA
QUERALBS

Les patronals del Ripollès reclamen un acord en la concessió de Vall de Núria

QUERALBS
economia

La Generalitat denega l’ERTO de Freixenet

Barcelona
economia

El BBVA guanya 2.200 milions d’euros el primer trimestre de 2024

barcelona

Els economistes insten a assolir grans consensos per reactivar el país

Barcelona

Falta talent i sobra paperassa

Barcelona

Un nou marc per a l’ocupació

Barcelona

CCOO convoca diverses jornades de vaga a Llansà

girona
Anna Pruna
Presidenta d'Indescat

“La inversió en ‘sportech’ és a les beceroles”

barcelona