Economia

Seat atura la producció extra per falta de microxips

Fins dilluns no reprendrà en part l’activitat a Martorell

És el tercer cop que ho ha de fer aquest estiu

Seat va haver de tancar ahir la línia 2 de la fàbrica a Martorell, que aquest agost va posar en marxa de manera excepcional per recuperar la producció. El motiu que va portar la companyia a revisar els seus plans és l’escassetat en el subministrament global de semiconductors, com ja li ha passat en dues ocasions més, al juny i al juliol. Seat ha previst que dilluns s’activarà part de la producció, però encara no a ple rendiment.

La companyia té tres línies de fabricació i una de les quals, la número 2, treballava ahir de manera excepcional i a doble torn, ja que normalment no acostuma a posar en marxa aquesta línia al mes d’agost. Ho havia fet per compensar parcialment els vehicles no produïts durant aquest any, precisament pel mateix motius: l’escassetat de semiconductors.

Les previsions de Seat són reprendre l’activitat al taller de muntatge d’aquesta línia fins dimarts, tot i que dilluns tornaran a funcionar àrees com les de pintura i xapa. També aquest dilluns tornarà a treballar en un torn de producció la línia 1 d’aquesta planta, com ja estava previst.

Des del 2 d’agost i fins ara, Seat ha fabricat més de 8.000 vehicles addicionals en aquesta línia 2. Malgrat els esforços, la falta de semiconductors ja va obligar a tancar la planta de Martorell els dies 25, 28 i 29 de juny i el 19 i 20 de juliol.

Seat ha venut 323.700 cotxes entre el gener i el juliol d’aquest any, una xifra que suposa un 34% més respecte a l’any passat, fet que els va permetre recuperar els volums d’abans de la pandèmia.

LA XIFRA

43.000
cotxes
va entregar al juliol, un 10,9% menys que el 2020, fet que va motivar a obrir excepcionalment la línia 2.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia