Economia

ECONOMIA

Degustació de vins de l'Empordà al cim del Puigmal, a gairebé 3.000 metres

Hi participen tretze cellers de les comarques gironines

S'organitzen sortides des de Palamós i Besalú, i se surt des de Fontalba

Els vins de l'Empordà fan el cim. No és una metàfora i demà es farà realitat. El consell regulador de la denominació d'origen Empordà s'ha proposat portar els seus vins al “sostre de Girona”. Aquesta original i inèdita proposta es farà demà. Un total de tretze cellers gironins oferiran un tast de vins a gairebé tres mil metres d'alçada, al cim del Puigmal.

Tothom pot participar en el tast, sempre que se superin les tres hores d'ascens, i després, dues més per baixar del cim. La sortida està prevista a les vuit del matí, al coll de Fontalba. És aquí on s'han de fer les inscripcions. La marxa s'iniciarà cap a dos quarts de nou, i s'espera que a dos quarts de dotze s'arribi al cim per fer el tast de vins. La tornada a Fontalba està prevista cap a les quatre.

Per als que vulguin participar-hi des de Girona, a tres quarts de sis del matí hi ha prevista una sortida des de Palamós (al camp de futbol) i una altra a dos quarts de set, a Besalú. La sortida es fa conjunta però els participants han de portar el seu cotxe particular.

Recomanacions

Els participants han de portar roba i calçat adequats, així com el menjar de ruta (esmorzar i dinar) i aigua (1,5 litres com a mínim). La DO Empordà recomana també portar bastons per caminar, folre polar, anorac o impermeable amb caputxa, barret o gorra amb visera, ulleres de sol, protecció solar i labial i farmaciola bàsica.

Tot i que l'activitat és gratuïta, les persones que no tinguin assegurança de muntanya hauran de deixar les dades a la sortida i abonar dos euros per tramitar-la.

LA XIFRA

13
cellers
que participen en l'ascensió al Puigmal

LA XIFRA

2.909
metres
que fa la muntanya, situada entre les comarques de l'Alta Cerdanya i el Ripollès. És el més alt dels cims de l'anomenada Gran Olla, que envolta la vall de Núria.

Els participants

El Punt

Els 13 cellers que participaran en aquesta ascensió són:

Celler Arché Pagés (Capmany) amb el vi Cartesius 2005

Celler Can Sais (Vall-llobrega) amb Temptació 2009

Celler Cooperatiu d'Espolla (Espolla) amb Moscatell Empordà 2009

Celler Martí Fabra (Sant Climent Sescebes) amb Masia Carreras 2006

Empordàlia (Pau) amb Sinols 2007

Lavinyeta (Mollet de Peralada) amb Llavors 2008

Mas Pòlit (Vilamaniscle) amb Mas Pòlit 2008

Masetplana (Garriguella) amb A21 2006

Grup Oliveda (Capmany) amb Furot 2003

Oliver Conti (Capmany) amb Treyu 2009

Pere Guardiola (Capmany) amb Floresta blanc 2009

Terra Remota (Sant Climent Sescebes) amb Clos Adrien 2007

Vinyes dels Aspres (Cantallops) amb S'Alou 2006



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.