Economia

Les pimes situen la recuperació al 2022

La preocupació de les petites i mitjanes empreses és el preu de les matèries primeres i la competència

L’estudi sobre les preocupacions i les demandes de la pime gironina elaborat per la consultoria Tactio i l’Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona AEEG manté que les petites i mitjanes empreses de la demarcació pensen que la recuperació de la crisi provocada per la Covid arribarà l’any vinent. L’estudi s’ha realitzat a partir d’una enquesta que a la demarcació s’ha fet a 101 empresaris.

Segons el treball que ahir es va presentar a la seu que Asetrans té al CIM la Selva, un de cada tres enquestats pensa que serà entre finals d’aquest any i el primer semestre del 2022 i un 23%, que arribarà en el segon semestre de l’any vinent. L’optimisme és fins i tot més gran amb la posició de l’empresa, on 7 de cada 10 empresaris se situen entre “una lleugera i forta recuperació, davant de 3 que consideren que estan estancats o en recessió”.

Abans i durant la pandèmia, només a un 7% de les pimes enquestades els preocupava el preu de les matèries primeres, i aquest any prop d’un 50% tenen les matèries primeres com a principal preocupació, sobretot en el sector de la construcció i el transport. La segona gran preocupació és la competència (com més petita és l’empresa, més gran és la seva preocupació), i en el tercer lloc del rànquing hi ha la dificultat per contractar, “amb la qual cosa la captació i retenció de talent és una altra de les claus per a la pime local”.

L’estudi descriu com un dels principals reptes de les pimes gironines la transformació digital i organitzativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia