Economia

Catalunya farà bateries d’una empresa sud-coreana

Invertirà 600 milions d’euros en una planta a Mont-roig del Camp que donarà feina a unes 500 persones

Estarà operativa a partir del 2024, amb una superfície total de 30.000 metres quadrats

L’empresa sud-coreana Iljin Materials, que fabrica components de bateries, obrirà una fàbrica a Mont-roig del Camp (Baix Camp) que donarà feina a 500 persones. Es tracta de la seva primera planta de producció a Europa, amb una inversió de 600 milions d’euros. El conseller d’Empresa i Treball del govern, Roger Torrent, ho va anunciar ahir després de reunir-se a la capital de Corea del Sud, Seül, amb directius de la companyia. Torrent va destacar la importància de l’acord, ja que Iljin Materials és “una de les úniques empreses en l’àmbit mundial” dedicades a la fabricació de làmines de coure per a bateries de vehicles elèctrics i productes electrònics.

La previsió és que estigui operativa a partir del 2024, amb una superfície de 30.000 m² entre la fàbrica, les àrees de magatzem i un edifici tècnic. Iljin Materials, fundada l’any 1968 i amb seu central a Seül, disposa actualment de 1.100 treballadors a escala internacional. Des de la seva fundació només disposava d’una planta de producció a Iksan (Corea del Sud), però fa pocs anys va construir una nova fàbrica a Malàisia. La companyia té clients com ara LG Energy Solution, Samsung SDI, Volkswagen i Northvolt, entre d’altres.

El conseller Torrent va subratllar ahir que l’operació respon a la voluntat de “reindustrialitzar” el país en “clau verda, amb projectes d’alt valor tecnològic, que generin ocupació de qualitat i estiguin alineats amb els reptes col·lectius de la societat”. Va destacar que Iljin és una empresa “molt ben posicionada” en la cadena de valor i la seva dedicació en la recerca i el desenvolupament, ja que des del 2016 ha patentat un total de 91 projectes. “És una empresa connectada amb noves tecnologies, que arrossegarà el conjunt de l’economia”, va assenyalar el conseller.

Aquesta és una notícia “magnífica” per al futur de la indústria de l’automoció a Catalunya, va dir el conseller, que va agrair als responsables la seva confiança en l’ecosistema productiu català. “Han valorat la nostra situació estratègica, el talent humà i l’aportació de les administracions implicades”, ha conclòs. Segons el CEO de l’empresa, Jeon-Sik Yang, un dels motius pels quals s’han decidit per Catalunya ha estat el clima, ja que la temperatura que hi ha a Mont-roig del Camp és d’idònia per a la producció d’aquest material.

L’empresa es dedica a la fabricació del producte Elecfoil, una làmina de coure –patentada per la multinacional– que és més fina que un cabell humà i esdevé un element bàsic per a les bateries de liti. Segons el govern, és un component “clau” per a la composició del càtode de les bateries elèctriques utilitzades en vehicles elèctrics i en aplicacions d’emmagatzematge d’energia.

LA FRASE

L’operació respon a la voluntat de reindustrialitzar el país en clau verda
Roger Torrent
conseller d’empresa i treball

LA XIFRA

1.100
treballadors
té ara Iljin a escala internacional. La de Catalunya serà la primera planta de producció a Europa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia