Economia

El sector turístic es mostra prudent davant una campanya estival que s’espera positiva

Catalunya recupera l’activitat amb xifres d’ocupació superiors al 80% en tot el territori

El sector turístic es mostra prudent davant una campanya estival que s’espera positiva. La Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració (ConfeCat) ha fet públiques aquest dijous les previsions d’allotjament turístic per a la temporada d’estiu, que recullen unes dades d’ocupació superiors al 80% en tot el territori català. Això no obstant, el sector manté la prudència “davant la contínua incertesa i el complicat context geopolític, econòmic i social que existeix a nivell internacional”. Pel que fa a les dades de Barcelona, la capital té tots els hotels oberts i la previsió d’ocupació és del 85%, molt a prop del 88% registrat el 2019.

La Costa de Barcelona-Maresme, per la seva banda, preveu mantenir el turisme de proximitat, que va ser el principal el 2021, i superar-ne les xifres d’ocupació del darrer any. A Sitges, les previsions d’ocupació pels mesos de juliol i agost oscil·len entre el 82% i 87%.

Segons les dades recollides per ConfeCat, a la demarcació de Lleida s’espera revalidar els resultats de l’estiu passat, especialment al mes d’agost, amb una mitjana d’ocupació que oscil·larà entre el 80 i el 95%, a més de recuperar el turisme internacional.

A Tarragona, les més de 170.000 places hoteleres, de càmpings i d’apartaments tornen a estar obertes i la previsió és un estiu amb unes dades d’ocupació similars a les de 2019. Tal com afirma ConfeCat, les xifres rondaran entre el 85 i el 90%, tant a la Costa Daurada com a les Terres de l’Ebre.

Els empresaris tarragonins també indiquen que la falta de turisme rus -el tercer internacional més important el 2019- s’intentarà suplir amb un augment de les pernoctacions dels mercats irlandès, britànic i nacional. En aquest sentit, destaquen “la rellevant recuperació” de la tour-operació britànica i irlandesa a l’Aeroport de Reus.

Finalment, pel que fa a Girona, a l’Alt Empordà els establiments estaran tots oberts i es preveu que l’ocupació sigui igual o millor que l’any 2019, amb percentatges entorn del 80-90% i amb el turisme nacional català i de França com els principals. A la Costa Brava centre, segons indica la ConfeCat, les reserves internacionals “van més lentes”. Tot i això, s’espera “tornar a assolir un context de normalitat” i igualar les xifres d’ocupació de l’any 2019, ja que la mitjana d’ocupació se situa en un 95%.

A la zona de Lloret de Mar i Blanes, els empresaris afirmen que les expectatives són “incertes”, pel fet que la destinació es troba afectada per la guerra d’Ucraïna, en ser una destinació amb forta ascendència pel mercat rus i ucraïnès. Segons indiquen, les reserves continuen amb la tendència de ser a darrera hora, però hi destaca el moviment del mercat anglès i holandès respecte l’any 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia