Economia

EUROZONA

La inflació a l’eurozona, de rècord al juliol

La taxa ha augmentat tres dècimes i se situa en el 8,9%, davant del 2,2% registrat un any abans, segons l’oficina d’estadística comunitària Eurostat

La inflació interanual a l’eurozona va augmentar tres dècimes al juliol en relació al juny i es va situar en el 8,9%, davant del 2,2% registrat un any abans, segons ha informat avui l’oficina d’estadística comunitària Eurostat. Aquest avanç interanual del 8,9% coincideix amb la dada preliminar avançada per Eurostat a finals de juliol, la qual cosa confirma una taxa d’inflació rècord a l’eurozona.

El factor que més va contribuir a elevar els preus al juliol va ser l’energia, que va avançar 4,02 punts percentuals tot i que es va situar lleugerament per sota de l’increment de 4,19 punts marcat al juny. El van seguir l’alimentació, l’alcohol i el tabac (2,08 punts), els serveis (+1,6 punts) i la resta de béns industrials (1,16 punts), amb alces respecte el juny en totes aquestes categories. En l’últim any, els preus de l’energia han augmentat un 39,6% i els aliments frescos s’han encarit un 11,1%.

En el conjunt de la UE l’alça interanual de preus va arribar al 9,8% el juny del 2021, mentre que el juliol del mateix any es va situar en el 2,5%, ha precisat l’Eurostat en un comunicat. Les taxes d’inflació més moderades les van registrar França i Malta, ambdues amb un 6,8%, i Finlàndia, amb un 8%. Els increments interanuals de preus més notables se’ls van anotar els països bàltics, amb Estònia al capdavant (23,2%), seguida de Letònia (21,3%) i Lituània (20,9%). En relació al juny d’aquest any, la inflació interanual es va reduir a Bèlgica (passant del 10,5 al 10,4%), Grècia (de l’11,6 al 11,3%), Itàlia (del 8,5 al 8,4%), Luxemburg (del 10,3 al 9,3%), Finlàndia (del 8,1 al 8%) i Suècia (del 8,9 al 8,3%). Els preus al juliol es van mantenir estables respecte el juny a Irlanda (9,6%), Polònia (14,2%) i Romania (13%) mentre que va augmentar en els divuit països restants de la UE. La dada per a l’Estat espanyol va ser del 1,7% el juliol i el 2,9% registrat el juliol del 2021.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia