Economia

Gas Natural invertirà 8,2 milions a la demarcació

6,7 milions es destinaran a l'ampliació de la xarxa de distribució amb la construcció d'uns 55 quilòmetres més

La resta es destinarà a la renovació i ampliació de 5,5 quilòmetres de la xarxa actual

Gas Natural Fenosa té previst invertir per valor de 8,2 milions d'euros aquest any a les comarques de Girona, la mateixa xifra que va invertir el 2010 a la demarcació. Del total d'inversions, 6,7 milions es destinaran a l'ampliació de la xarxa de distribució, amb la construcció de 54,9 quilòmetres més. La resta, més d'1,5 milions d'euros, es destinarà a la renovació i ampliació de prop de 5,5 quilòmetres de la xarxa actual.

L'esforç inversor i comercial de la companyia permetrà incorporar, segons va assegurar ahir la companyia, 4.981 punts més de subministrament al llarg d'aquest any 2011 a les comarques gironines. Entre aquests nous punts hi ha el municipi de Parlavà i la urbanització Cala Canyelles de Lloret de Mar. També es continuarà estenent la xarxa de gas i ampliant el nombre de punts de subministrament als municipis on la companyia ja té subministrament.

Gas Natural Fenosa distribueix gas natural a 67 municipis de la demarcació de Girona –330 municipis a tot Catalunya–. Durant el 2010 va incorporar a Girona un total de 4.460 punts més de subministrament i va construir 42,3 quilòmetres de noves xarxes i va millorar 6,2 quilòmetres de la xarxa existent. A finals de l'any passat el total de punts de subministrament a les comarques gironines era de 157.766.

L'any passat la companyia va continuar l'extensió de xarxa als municipis de Medinyà (al terme municipal de Sant Julià de Ramis) i a Gualta, seguint el pla d'obres que està portant a terme l'Ajuntament d'aquest municipi. A més va començar els treballs per obtenir l'autorització administrativa per fer arribar el gas al municipi de Parlavà.

LA XIFRA

157.766
punts de subministrament
tenia Gas Natural Fenosa a les comarques gironines a finals de l'any 2010.

El benefici del 2010 se situa en 1.201 milions

El benefici net de Gas Natural Fenosa va arribar el 2010 als 1.201 milions d'euros, un 0,5% més que l'any anterior. Els beneficis abans de taxes, interessos i amortitzacions van ser de 4.477 milions, que representa un 14,1% més que el 2009 en el primer any que la companyia va incorporar l'exercici d'Unión Fenosa. Gas Natural es va veure afavorida el 2010 per les activitat a escala internacional com ara l'augment del 30,4% de les activitats regulades o quasi regulades a l'Amèrica Llatina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.