Economia

turisme

Besalú farà pagar els turistes per aparcar

El preu serà “simbòlic” i es condicionaran les tres àrees d'estacionament ja existents, situades a l'entrada est del poble, que gestionarà la Fundació Mifas

Les zones d'aparcament de Besalú destinades als turistes seran de pagament i vigilades, probablement a partir de la primavera de l'any que ve. L'Ajuntament ha matisat, però, que es farà pagar un preu “simbòlic” perquè l'objectiu no és recaptar sinó oferir uns espais ben condicionats i col·laborar en una tasca social. De la gestió, se'n cuidarà la Fundació Mifas –entitat que integra persones amb discapacitats–, amb la qual el consistori està acabant de concretar els detalls del tracte. Està pendent de decidir el període en què s'haurà de pagar, si durant tot l'any o només entre Setmana Santa i el Pilar.

En total, els aparcaments de pagament seran al voltant de 200, repartits en les tres àrees de l'entrada de Besalú per la banda de Banyoles, on ara ja es concentren els vehicles dels turistes, tant els petits com els autocars: l'esplanada asfaltada del costat del pont Vell; els terrenys situats just a l'altre costat de la carretera i l'àrea de la pista que puja a Sant Ferriol. Està previst que en el ple municipal del mes que ve s'aprovin les ordenances corresponents.

Les altres zones d'aparcament del poble, repartides entre el barri vell i la rodalia del pavelló –molt menys usades pels turistes– continuaran sent lliures.

Una zona que s'ha de reformar

L'entrada est de Besalú (la de la banda de Banyoles) ha de canviar d'aspecte a mitjà termini, quan s'executin les reformes de l'àrea de benvinguda del pont romànic i de l'antiga travessera urbana de la carretera C-150. Mentre que aquesta última intervenció –que inclou la millora del pont com a inversió de més envergadura– l'ha d'assumir el Departament de Territori i Sostenibilitat –titular de la via– la primera es mirarà de finançar amb recursos del programa Viure al Poble. La intenció del consistori és presentar el projecte en la pròxima convocatòria. Com que Viure al Poble és compatible amb altres línies d'ajuda, com ara les del pla de barris i el pla d'obres i serveis, probablement el municipi no haurà de posar-hi gaires diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.