2a DIVISIÓ A. GIRONA

L'etapa més fosca de Bernaus

L'andorrà diu que els dos cursos a Girona són els més durs per la falta de protagonisme

«Veure que, facis el que facis, l'entrenador no compta amb tu és complicat», explica

Marc Bernaus
DEFENSA DEL GIRONA
«És una temporada molt dura per a mi. Amb la de l'any passat, una de les pitjors de la meva carrera»
«Veure que el tècnic no compta amb tu és dur, però toca això i m'ha arribat ara. Ho he d'acceptar i continuar treballant»
«Només el tècnic decideix, veu com treballes i com estàs. No ha confiat en mi, és decisió seva i ho he respectat»
«Em sento amb moltíssimes forces per continuar jugant uns anys més. En la meva carrera he tingut la sort de jugar molt, no tots els entrenadors pensen igual»
«Esperem arribar al final i que ens salvem, que és el més important, i l'any que ve ja s'haurà girat full»
12
PARTITS
ha jugat aquesta temporada en la lliga i 9 l'anterior.

Una lesió al quàdriceps de la cuixa dreta ha mantingut Marc Bernaus sense possibilitats d'entrar en cap de les cinc últimes convocatòries del Girona. Però no són cinc, sinó onze, els partits de lliga que el defensa andorrà encadena sense haver disputat ni un minut, des que va encadenar tres partits sencers contra l'Albacete, el Múrcia i el Cartagena. Quan els ha tingut a punt, Narcís Julià ha preferit apostar per dos dretans –Galán al seu lloc i Jose a l'esquerra– com a laterals, i també Migue s'ha ubicat a la banda. Conscient del seu rol secundari, Bernaus veu com l'etapa en el Girona és la més fosca de la seva llarga trajectòria a segona A, i ahir ho va expressar sense pèls a la llengua.

«És dur començar a veure que, facis el que facis, l'entrenador no compta amb tu. És complicat», va explicar l'internacional andorrà, que compara la situació d'aquest curs a la de l'anterior amb Raül Agné: «Pitjor? Més o menys. Són dues temporades molt, molt dures. Els entrenadors d'aquest any i de l'anterior no han acabat de confiar en mi», es resigna, tot i destacar que encara té «moltíssimes forces» per continuar jugant. Bernaus, de 33 anys, supera els 250 partits a segona A, en què va debutar el 1996 amb el Barça B. Des del 2001, havia jugat un mínim de 22 partits (en el Nàstic) i un màxim de 35 (en l'Elx) abans d'arribar a última hora de l'estiu del 2008 a Girona. A Montilivi, però, va tancar la primera campanya amb 694 minuts en nou partits. En l'actual, acumula 943 minuts en dotze participacions, onze de les quals en la primera volta.

La intuïció i la xerrada.

Segons Bernaus, quan Julià va assumir el càrrec –el seu primer partit va ser l'1 de novembre– ja va començar a intuir que no hi comptaria. Per això hi va parlar, abans del mercat d'hivern: «Li ho vaig demanar perquè, si es podia buscar una solució, no hi havia cap problema. No és que em plantegés abandonar l'equip, però sóc ambiciós i tinc ganes de jugar, i molt. Em va dir que no, que havia de continuar a l'equip, suposo per tapar els forats, i és el rol que m'ha tocat viure. Cap problema, a acceptar-ho amb professionalitat.» Ara l'andorrà confia en la permanència de l'equip, «el més important». «I l'any que ve, serà un altre any», sentencia.


Va parlar amb Julià abans del mercat d'hivern perquè intuïa el seu rol, de «tapar els forats»

S'integra al treball amb precaució

Superada la ruptura tendinosa al quàdriceps de la cuixa dreta que es va fer en l'entrenament del 18 de març, Marc Bernaus es va reintegrar ahir als entrenaments del grup. «Entrava dins els terminis de recuperació, començar a tocar pilota per veure les sensacions, que han estat bones», va explicar. El lateral, però, descarta que estigui en condicions de jugar al camp del Cadis. «Aquesta setmana aniré més tranquil i, si tot va bé, la setmana que ve ja ho podré fer tot amb normalitat. Fa un mes que faig recuperació i s'ha d'anar amb precaució.»



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.