Esports

Rogge assegura que Vancouver servirà d'exemple per a futurs Jocs

El president del COI elogia la política de medi ambient aplicada pels organitzadors dels Jocs d'Hivern del 2010 en un moment de crisi econòmica mundial

El belga Jacques Rogge, president del Comitè Olímpic Internacional (COI), ha assegurat aquest dimecres que els Jocs d'Hivern de Vancouver 2010 serviran com a model per a futures cites olímpiques.

Quan falten tres dies per al començament dels Jocs, Rogge ha elogiat els organitzadors de Vancouver 2010 per la seva política sobre el medi ambient i l'ús a llarg termini de les instal·lacions construïdes per a la cita, i ha destacat que, a més, van haver de plantar cara a la crisi econòmica mundial.

"L'organització d'uns Jocs és sempre una tasca complexa i difícil. I els organitzadors de Vancouver han estat a l'alçada sense comprometre la visió original d'aquests", ha dit Rogge.

I és que, segons Rogge, "tot el que s'ha fet per preparar aquests Jocs s'ha portat a terme pensant en els atletes, el medi ambient i l'herència. Això ha establert nous estàndards per a la sostenibilitat ambiental i una planificació per deixar un llegat". I dit això, ha augurat: "Les lliçons apreses suggereixen un model per a futurs Jocs".

Finalment, el president del COI també s'ha referit avui al terratrèmol que ha devastat Haití: "No els defraudarem. El moviment olímpic donarà suport a la reconstrucció de les infraestructures esportives a Haití".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.