Queden dues passes

El Barça inicia avui contra l'Atlante l'assalt al mundial de clubs

La relaxació del 2006 és avui motivació per guanyar el títol que falta

Messi es va entrenar amb normalitat, però podria començar a la banqueta

El Barça ha de fer avui el primer pas cap a la història. Ha de derrotar l'Atlante mexicà per fer dissabte vinent el definitiu i arrodonir un 2009 que ja és extraordinari i que es convertiria en històric. Els jugadors de Pep Guardiola tenen entre cella i cella convertir-se en el primer equip que guanya els sis títols en un mateix any i, de passada, que guanya l'únic títol que falta al museu del club blaugrana. Aquesta generació no vol deixar passar l'oportunitat de guanyar el mundial de clubs com ho van fer dues d'anteriors, que també van ser extraordinàries. La del dream team de Johan Cruyff, que va caure contra un gran São Paulo l'any 1992 com a conseqüència de l'entitat del rival, el cansament i la falta d'adaptació, i la de l'equip de Ronaldinho, que va perdre ara fa tres anys contra l'Internacional de Porto Alegre per culpa de la relaxació que ahir deia Guardiola que està segur que no hi ha aquests dies a Abu Dhabi.

Els jugadors només pensen en el partit d'avui. Guardiola els ha inculcat que no hi haurà final sense una bona semifinal. De la possible final, ja s'encarreguen els tècnics. El mateix Guardiola i Tito Vilanova van anar ahir després de l'entrenament a veure el partit entre l'Estudiantes i el Pohang Steelers. Abans, ja havien arribat al camp uns quants dels seus col·laboradors amb la càmera de televisió per filmar tot el que havia passar.

El tècnic també ha demanat als seus jugadors, després de reconèixer que acumulen molta guerra, un últim esforç de dos partits abans de les vacances, i sap que no li fallaran. Tothom vol jugar i tornar cap a Barcelona amb el trofeu. Messi n'és un exemple. El millor futbolista del món no va poder jugar fa tres anys per lesió i des que es va fer mal en un turmell a Kíev fa una setmana no ha deixat de treballar per recuperar-se. Ahir al matí va treballar a la platja privada de l'hotel on s'allotja el Barça en companyia de Juanjo Brau, i a la tarda, es va entrenar amb normalitat amb el grup, tot i que la idea és que no forci si no és necessari, com Keita, que continua amb molèsties. La resta de les estrelles es preveu que estiguin en l'alineació titular.

Al davant, el Barça tindrà un equip al qual agrada tocar la pilota i que, segons el seu entrenador, José Guadalupe Cruz, no es tancarà perquè no ho sap fer. La seva gran estrella és el veterà Santiago Solari, exjugador del Real Madrid, i també destaquen el porter Federico Vilar, Daniel Arreola, Christian Bermúdez i el davanter Rafa Márquez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.