Per Guardiola, només hi ha un partit, el de l'Atlante

«No hi ha possibilitat de final sense jugar la semifinal», diu Guardiola

El tècnic diu que s'han de guanyar al terreny de joc el dret a ser finalistes

Assegura que no hi haurà la relaxació de fa tres anys a Tòquio

Pep Guardiola no vol ni pensar encara en la final del mundial de clubs. Ho va deixar molt clar ahir en la roda de premsa prèvia al partit de semifinals contra l'Atlante mexicà. Quan un periodista argentí li va preguntar per l'Estudiantes va dir que no havia vist res de l'equip argentí i que només ho faria a partir de demà si superaven avui el partit de semifinals. La filosofia del partit a partit, de mirar només a curt termini ha anat molt bé al seu equip durant aquest espectacular 2009, i el de Santpedor no vol apartar-se'n: «No hi ha possibilitat de final sense jugar una semifinal. El campió de la CONCACAF també té dret a jugar-la. També té dret l'Atlante a jugar la final, i nosaltres aquest dret ens l'intentarem guanyar al camp.»

Guardiola va explicar que Leo Messi estava molt millor de l'esquinç al turmell dret i que serà abans del partit quan decidirà si juga o no. També va comentar que Keita evoluciona bé de les molèsties als isquiotibials, tot i que seran les sensacions del jugador les que decidiran si està en disposició de jugar. Va assegurar que no es repetirà la relaxació de la final del 2006. «Conec bé els meus jugadors i tenen el desig d'intentar-ho. Ells ja tenen al cap el que ens hi juguem. En 110 anys d'història, un club com el Barça només ha arribat tres vegades fins aquí, així que saben que és molt difícil. És per això que ens hem de centrar en el joc i desxifrar què fan els rivals perquè sabem poca cosa d'ells», va explicar el tècnic, que va acceptar el fet de d'haver de conviure amb la sensació contínua de ser els favorits: «Res no canviarà la meva opinió sobre els meus jugadors i sobre quina imatge del nostre club hem mostrat al món, passi el que passi contra l'Atlante.» Per acabar, va avisar que l'Atlante és un equip al qual agrada tenir la pilota i va afegir: «Si els deixem jugar, patirem molt.»


El tècnic del Barça no es distreu i no va voler respondre a un periodista argentí sobre l'Estudiantes

Márquez: «No es pot deixar escapar»

Rafa Márquez, que avui si juga s'enfrontarà amb un rival que té el mateix nom, creu que estan al davant d'una «oportunitat única» per guanyar un trofeu que el Barça encara no té i que «no es pot deixar escapar». El mexicà va assegurar que l'equip continua tenint «fam de títols» i que Pep Guardiola els està conscienciant molt perquè no es relaxin, com va passar en la final del 2006 contra l'Internacional. «Aquesta vegada no ens ho podem permetre, i el tècnic hi està insistint molt, perquè ell ja va viure la mateixa situació l'any 1992. Ens ha recordat que no hi ha cap possibilitat de relaxar-nos», va comentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.