OPINIÓ RAMIRO MARTÍN-LLANOS

Pequín, Viena, Zuric, Madrid, Londres i Roma

El periple acaba a Roma. No serà un final per a Messi i Xavi. Dos jugadors amb tant de futur només entenen de punts i a part. Sempre volen més. Això no els atura, però, en la lectura dels seus propis rècords. Els desconeixen i els rebutgen com a objectius últims de la seva fam de victòria. Són jugadors d'equip. I del planter. Tan ric és el planter barcelonista que té recursos per educar homes com ara Xavi i Messi. Diferents se'ls miri per on se'ls miri, però agermanats en l'idioma de la pilota que es parla a Can Barça. Roma és el final d'un viatge interminable. Després de sentir la impotència en carn pròpia, de no poder corregir el rumb del Barça durant dos anys, el català i l'argentí van començar a fer net a l'inici del curs, amb les seves seleccions. I van fer el que, a còpia d'actuacions històriques, s'acostumarien a repetir duran el curs: celebrar. Títols i gols com mai no ho havien fet portant la samarreta blaugrana.

Xavi va celebrar a Viena el seu zenit futbolístic com a campió i millor jugador de l'Eurocopa. Setmanes després, Leo va revalidar a Pequín la medalla d'or de futbol amb l'Argentina. La FIFA els va convocar a Zuric per homenatjar-los com dos dels cinc millors del món. I tots dos van respondre a l'honor completant al Santiago Bernabéu una actuació majestuosa. A Londres, s'hi van deixar la pell per evitar el que el destí estava a punt d'escriure amb foc. Xavi liderava des del mig del camp el Barça, ferit i combatiu, al camp del Chelsea. Leo provava sort des d'on fos, la dreta, l'esquerra, el mig... Fins que va veure Iniesta entrant sol a la balconada de l'àrea de Cech. Van arribar ahir a Roma tant carregats de partits com d'il·lusions. La zona ampla del Braça necessitarà com mai el rellotge de Xavi. Les busques precises per tornat boig l'enemic anglès. Mentre que, al davant, el món espera que el geni de Rosario honori la final amb una coronació indiscutible. Per última vegada aquest curs, el futbol els ofereix un altre repte. Xavi i Messi no solen fallar.


Ramiro Martín-Llanos

Periodista



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.